Home > Op de natte maandagavond wil het voor TOP geen kansen regenen
NIEUWSTOP Oss TV
Op de natte maandagavond wil het voor TOP geen kansen regenen
16 januari 2023
Eerder dit seizoen won TOP in eigen huis met 2-1 van Jong AZ. Daarbij stond de geschorste Toshio Lake echter binnen de lijnen, en dus moest op een regenachtige maandagavond het duel over worden gespeeld. Dat bleek ondanks een door Thijs Jansen gestopte pingel en een wereldgoal van de teruggekeerde Jearl Margaritha, geen succes.

Ilounga Pata staart de scheidsrechter in de vierde minuut vol ongeloof aan. Maar Robin Gansner is onverbiddelijk en wijst naar de stip na die toch echt niet bijzonder zware aanvaring die de Osse rechtsback met een Alkmaarse aanvaller ervaarde. Mexx Meerdink eist de penalty op, en ziet Thijs Jansen zijn inzet vervolgens overtuigd keren. In de rebound stuit de bal nog naar hem terug, waarna hij de bal richting doel kopt, maar met een bijkans nóg scherpere reflex pareert doelman Jansen ook die poging.

Vlakke eerste helft
Spectaculairder dan dat worden de acties van de thuisploeg niet in de eerste helft. Bradly van Hoeven laat een paar minuten later zien een prima voorzet in huis te hebben, die door Richonell Margaret helaas verkeerd geraakt wordt. Van dichtbij zeilt de bal naast open doel. Het is uiteindelijk Fedde de Jong die namens de tegenpartij de score opent als er al een half uur gespeeld is. Het schouwspel oogt allemaal wat flets, en dat doelpunt blijft tot aan de rust dan ook het enige.

Dubbele wissel
Na de thee brengt interim hoofdtrainer Marcel van der Sloot meer pit in de ploeg. Jearl Margaritha is na lange afwezigheid een dag eerder weer op de training verschenen, en wordt samen met Delano Ladan ten faveure van Arthur Allemeersch en Thomas Beekman het veld in gestuurd. Van Hoeven schuift door naar rechts zodat Margaritha op de linkervleugel uit de voeten kan. De voorhoede oogt al direct stekeliger en initiatiefrijker. Vrijwel continu wordt op de vijandelijk helft gevoetbald, al heeft TOP grote moeite met het vinden van openingen. En wanneer er sporadisch wel een kans geforceerd wordt, wil het in de afronding net niet vlotten.

Veel druk, weinig schoten
De Alkmaarse beloftes hebben weinig uitbraken nodig om tot rendement te komen. Sem Dekkers breekt in de 78ste minuut uit, en straft een miskleunende defensie genadeloos af door de 0-2 beheerst binnen te schuiven. Tien minuten voor het einde mag Rick Dekker naar de kant om plaats voor een extra spits te maken. Met Kyvon Leidsman binnen de lijnen wordt de druk verder opgevoerd. Het levert echter te weinig schoten op doel op om verschil te maken. Jong AZ bewijst daarentegen opnieuw aan een enkele uitbraak genoeg te hebben. Mexx Meerdink omspeelt de Osse achterhoede en lobt kalmpjes de bal het doel in: 0-3.

Vlak voor het einde onderstreept de gretig ogende Maragritha zijn talent, door zich een baan door de Alkmaarse achterhoede te slalommen. Als finale krult hij van vlak buiten het strafschopgebied de bal schitterend in het. Het is een treffer van grote klasse, maar deze telt daarmee nog altijd niet zwaarder dan de drie die AZ al maakte. Punten levert het uiteindelijk dus niet op voor de Ossenaren.

De reacties van interim hoofdtrainer Marcel van der Sloot en aanvoerder Rick Stuy van den Herik zijn nu hieronder te bekijken.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...