Home > Ook TOP Oss vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie
NIEUWS

Ook TOP Oss vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie

15 oktober 2019

De Nederlandse voetbalwereld komt vanaf 11 oktober, internationale Coming Out Dag, met een gezamenlijk statement om LHTBI-acceptatie in het voetbal te bevorderen. Van 11 tot en met 20 oktober vindt de gezamenlijke actie plaats in het Nederlandse voetbal. De Keuken Kampioen Divisie haakt hierop in tijdens speelronde 11.

Op initiatief van de Centrale spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het speelweekend van 18 t/m 20 oktober een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Dit wordt gedaan om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.

Spelers, trainers, scheidsrechters én verslaggevers
De clubs ondersteunen de boodschap met een gezamenlijk statement op sociale media. Daarnaast dragen alle coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt FOX Sports voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons.

Afgelopen twee jaar heeft de actie met de regenboogbanden ook plaatsgevonden. Dit jaar wordt het geluid voor een brede acceptatie van iedereen in de voetbalwereld nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports. We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat voetbal van iedereen is!

Ook amateurvoetbal en andere sporten doen mee
De actie wordt ook door amateurverenigingen en andere sporten gedragen. Via regenboogband.nl/knvb kunnen amateurclubs regenboogbanden bestellen voor hun teams, iets dat vorig jaar maar liefst 10.000 keer gedaan is. Ook deze banden worden gedragen in het weekend van 19 en 20 oktober.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...