Home > Ook geen zege tegen De Graafschap
NIEUWS
Ook geen zege tegen De Graafschap
21 juli 2019

Net als tegen RKC Waalwijk en Willem II speelde TOP Oss zaterdag tegen De Graafschap een prima eerste helft, maar verloor het elftal van Klaas Wels wel. Na 90 minuten stond er 1-3 op het scorebord.

Cihat Çelik maakte zijn rentree in het shirt van TOP.

Uitstekend begin
TOP opende sterk tegen de Superboeren en had na twee minuten zelfs al op 1-0 móeten staan. Cihat Çelik kopte een voorzet tegen de bal, waarna de rebound voor Lars Hutten was. De spits had ‘m voor het intikken, maar schoot wild over. Even later draaide Çelik knap weg en wilde hij het doel van Hidde Jurjus stevig onder vuur nemen. Hij werd echter flink gehinderd, waardoor de bal in de handen van de keeper rolde.

Minder kansen
De eerste twintig minuten waren erg sterk van de rood-witten. De bal was veelvuldig in Oss’ bezit en dat was vaak op de helft van de Doetinchemmers. Het tweede deel van het eerste bedrijf was meer in evenwicht met aan het eind wat druk van De Graafschap. Darryl van Mieghem zag zijn inzet via de vingertoppen van Ronald Koeman op de lat belanden en even later wierp Niels Fleuren zich in de baan van het schot. En dat was nodig.

Mindere tweede
Na de pauze haalde TOP een minder hoog niveau en kwamen de bezoekers via Stef Nijland in de 66e minuut op voorsprong. Daarna bleef het lang spannend, maar in de slotfase was er geen houden meer aan voor de Osse verdediging. Van Mieghem maakte 0-2 en raakte twee minuten later de paal. Weer 120 seconden verder scoorde voormalig TOP-speler Jordy Tutuarima de derde voor De Graafschap.

Jordie Briels bepaalde de eindstand op 1-3. Met een bekeken schot van een meter of 16 verschalkte hij Jurjus.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Hettinga (46. Hiwat), Piqué (73. Drkusic), Stuy van den Herik, Fleuren (73. Opdam), Bourdouxhe; Kaak (73. Ter Borgh), Overgoor (73. Tiebosch), Philippe Rommens (73. Briels); Hutten (62. Mertens) en Çelik (66. Büttner).

Dinsdag is De Treffers de volgende tegenstander. Dat duel wordt om 19.30 uur in Groesbeek gespeeld.