Home > “Ons team heeft een ontwikkeling meegemaakt’’
NIEUWS
“Ons team heeft een ontwikkeling meegemaakt’’
25 februari 2022

Na een weekend rust vanwege storm Eunice draait de Keuken Kampioen Divisie aankomend weekend weer op volle toeren. Jong FC Utrecht zal 25 februari de tegenstander zijn, de ploeg die afgelopen maandag nipt verloor van Excelsior Rotterdam. TOP treft dus een tegenstander die geen gevolgen heeft gevoeld van de storm die door Nederland heen raasde.

Winnen is ons doel!

Foto’s: Bert van Berkum

Rust

“We hadden liever gespeeld, maar als je het naar het weer keek was het aflasten van de wedstrijd de enige en juiste beslissing’’ aldus Bob Peeters over afgelopen speelronde. Bob benadrukt dat de KNVB goed gehandeld heeft, de club wist ruim voor aanvang dat het duel niet door kon gaan. Ondanks het feit dat de wedstrijd tegen FC Dordrecht niet gespeeld is, heeft de club er alles aan gedaan om alsnog te voetballen. Uiteindelijk is er op zaterdag een onderlinge wedstrijd gespeeld. Dit allemaal om in het wedstrijdritme te blijven.

Basis 11

Op de vraag of het lastig is wie er aanstaande vrijdag in de basis staan komt een kort en duidelijk antwoord: “Het grootste gedeelte van de basis staat vast en dan is het aan de anderen om te bewijzen dat ze beter zijn, dat kunnen ze op de training doen’’ aldus de trainer. Er zal deze week dan ook nog goed gekeken worden wie wedstrijdfit is en dus zal gaan spelen tegen de jonkies uit de Domstad.

Jong teams

Bob geeft aan dat het moeilijk is om Jong FC Utrecht in te schatten. Hij benadrukt dat ze in een goede fase zaten. “Het is lastig in te schatten wie er gaat spelen en wie er bij het eerste elftal van FC Utrecht zal zitten’’ aldus de trainer. De manier waarop Jong FC Utrecht gaat spelen is voor onze trainer duidelijk, hierdoor weet Bob hoe hij zijn spelers voor kan bereiden op de wedstrijd. Wat het moeilijker maakt is dat jong teams geen vaste selectie hebben, waardoor de basis van Jong FC Utrecht een raadsel blijft.

Voorbereiding

Bob herinnert zich dat de uitwedstrijd een moeilijke wedstrijd was, echter vond hij de nederlaag onnodig. Bob vindt zelfs dat zijn ploeg in de tweede helft de betere was. “We moeten vrijdag laten zien dat we onze rug kunnen rechten met een overwinning om weer aan kunnen haken’’ aldus de Trainer van TOP Oss.

Doel

Op de vraag wat het doel is voor dit seizoen geeft Bob weer een duidelijk antwoord. “We moeten zoveel mogelijk wedstrijden winnen en proberen het maximale eruit te halen’’ aldus de trainer. Echter geeft hij geen verwachte eindklassering aan, dit omdat de trainer de situatie van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt. Ook blikt hij toch weer even terug op wedstrijden zoals FC Eindhoven thuis. De trainer vindt dat die wedstrijden onnodig verloren zijn. “We moeten vrijdag proberen te winnen en dan gaan we kijken wat realistisch is.”

We hebben jullie steun vandaag gewoon weer nodig!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?