Home > Onnodige nederlaag TOP Oss tegen De Graafschap!
NIEUWS
Onnodige nederlaag TOP Oss tegen De Graafschap!
2 oktober 2021

Wederom pakte TOP Oss de mogelijke overwinning niet tegen een promotie kandidaat uit de KKD. Dit keer lieten de Ossenaren De Graafschap uiteindelijk zelfs ruim ontsnappen: 0-3.

De Superboeren uit Doetinchem bleken met 0-3 te sterk.

Voor de rust ontspon zich, tegen de traditie van dit seizoen in, een vrij saai duel. De Graafschap had een veldoverwicht en TOP Oss haalde met name aan de bal niet haar gewenste niveau. De rust werd bereikt met een terechte 0 – 0 stand al had TOP Oss de enige grote kans gehad maar gemist.

Na de pauze trokken de mannen van Bob Peeters direct fel van leer en kregen Jearl Margaritha en jubilaris Rick Stuy van den Herik opgelegde kansen. De Graafschap was niet meer bij machte om het overwicht te behouden. Maar de bezoekers deden in deze tweede helft het belangrijkste nog erg goed. Met een benut kansenpercentage van 100% kon het eenvoudigweg niet effectiever zijn dan dat zij was. Tot aan de 0-2 uit lepe counters was TOP OSS de betere ploeg en miste zij ook nog na de 0-1 de kansen/mogelijkheden op 1-1. Dat dat gebeurde mocht TOP zich aanrekenen. Al was daar bij de kansen van Stuy van den Herik, Margaritha en Sanches ook wel pech bij. Bij de andere kansen waren we simpelweg niet scherp genoeg en ging er steeds wel iets mis. Uiteindelijk werd het voor de statistieken na een fout nog 0-3 zelfs.

Stof tot nadenken voor onze staf en coach Bob Peeters. TOP Oss haalde weliswaar niet het niveau uit de vorige thuiswedstrijden maar had desalniettemin niet mogen verliezen. Op zijn minst 6/7 goede mogelijkheden/kansen weten te creëren en uiteindelijk maar drie kansen weggegeven. De cijfers 0-3 geven dan een hard eindoordeel en de coach moet op zoek naar de oplossing voor deze statistieken.

Volgende week zaterdag om 21.00 uur uit tegen Eindhoven krijgen we een nieuwe kans!

Een mijlpaal voor onze aanvoerder! Hij speelde gisteren zijn 250e wedstrijd voor TOP Oss!