Home > Onnodig ruime nederlaag in De Goffert
NIEUWS
Onnodig ruime nederlaag in De Goffert
8 november 2019

TOP Oss is vrijdagavond met 3-0 onderuit gegaan bij N.E.C. Nijmegen. Geflatteerd, gezien het spelbeeld. Het elftal van Klaas Wels vocht zich na een vroege achterstand terug in de wedstrijd, maar verzuimde gelijk te maken. In de tegenstoot liep de thuisploeg uit.

Jason Bourdouxhe begon weer eens in de basis. Hij verving de geschorste Niels Fleuren.

Foto’s: Soccrates Images

Furieuze start
De wedstrijd ontbrande meteen. Al na zeventien seconden stond Ole Romeny vrij voor Damien Perquis, terwijl TOP de aftrap had. Gelukkig weerhield de doelman N.E.C. van een droomstart. Nog geen minuut later moest Matthijs Brandenhorst zich strekken op een kopbal van Lars Hutten. En of dat de wedstrijd begonnen was.

Doelpunt Romeny
Na een discutabel moment in minuut vier – Philippe Rommens brak door en gleed uit óf hij werd naar de grond gewerkt – nam N.E.C. het initiatief. En ze kwamen ook op 1-0. Rechtsback Bart van Rooij bracht de bal laag voor en Romeny scoorde nu wel.

Evenwicht
In de fase daarna bleek Perquis een grote sta-in-de-weg bij pogingen van Zian Flemming en weer Romeny. Daardoor bleef TOP meedoen en werd het ook steeds beter. Een schot van Cihat Çelik ging net naast en er waren wat momentjes voor het Nijmeegse doel waarbij de bal telkens nét niet goed viel. Aan de andere kant was Romeny heel dichtbij zijn tweede, maar dankte TOP de paal.

Jacht op de gelijkmaker
Na de pauze was van meet af aan duidelijk wat Wels wilde: dat zijn mannen druk vooruit zetten. De trainer rook bloed en zijn spelers gingen daarin mee. TOP kreeg de overhand. Acht minuten na de thee leken de Ossenaren op gelijke hoogte te komen. Philippe Rommens knalde met een schitterend schot tegen de paal en Çelik kopte de rebound binnen. Helaas deed ie dat vanuit buitenspelpositie.

Doodsteek
De druk hield aan. Er waren nog wat mogelijkheden, maar hij viel maar niet. En aan de andere kant wel. Met een fraai hakballetje stuurde Romeny invaller Anthony Musaba de ruimte in en die spurtte hard weg. Alleen voor Perquis bleef hij kalm: 2-0.

TOP bleef daarna op zoek gaan naar een doelpunt, maar kansen van Giovanni Büttner, Rick Stuy van den Herik, Philippe Rommens en Çelik gingen er niet in. Diep in blessuretijd liet Flemming wel het netje bollen. Hij bepaalde de eindstand op 3-0.