Home > Onfortuinlijke nederlaag tegen MVV Maastricht
NIEUWS
Onfortuinlijke nederlaag tegen MVV Maastricht
9 februari 2019

TOP Oss heeft nog altijd geen zege in 2019 geboekt. Het elftal van Klaas Wels verloor vrijdagavond met 1-3 van MVV, maar dat was totaal onnodig.

Hennos Asmelash en Ferry de Regt begonnen in de basis. Zij vervingen Dennis Janssen en Norichio Nieveld en deden dat sterk.

Achterstand
In het eerste deel van de wedstrijd ging het gelijk op, maar was het meeste balbezit voor de thuisploeg. TOP speelde geconcentreerd, verzorgd en maakte een gretige indruk. Toch leidde dat nauwelijks tot groot gevaar en in de 24e minuut viel de 0-1. Marnick Vermijl kopte raak uit een corner.

Dreiging
TOP herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bryan Smeets was het dichtstbij na goed voorbereidend werk van Hennos Asmelash. De verdediger glipte erlangs op rechts en bracht goed voor, maar Smeets schoot over. Corner na corner volgde, maar de 1-1 bleef voor de pauze uit.

Terechte gelijkmaker
In de tweede helft zakte MVV verder in, waardoor de ruimtes klein waren. Om iets te forceren bracht Wels twee frisse krachten: Tim Keurntjes voor Niels Fleuren en Enzo Stroo voor Lion Kaak. Met effect. Het loerende gevaar werd omgezet in serieuze druk en na een uur spelen betaalde dat zich ook uit. Huseyin Dogan ging er voorbij op links en kreeg de bal bij Smeets. Die schoot zijn zevende van het seizoen binnen.

Counterend MVV
Na de 1-1 probeerden de rood-witten door te drukken, maar was het ondertussen was het opletten geblazen voor de tegenstoten van de Maastrichtenaren. Zij hadden met Jordy Croux, Anthony van den Hurk en Joeri Schroijen een gevaarlijk trio voorop staan. En het drietal maakte later ook het verschil.

In 70e minuut vloog een voorzet van Schroijen er zomaar in één keer in en negen minuten later gaf Croux invaller Koen Kostons een niet te missen kans. Zo stond er plots 1-3 op het scorebord. Terwijl de 2-1 eerder in de lucht hing. In de slotfase waren er nog aardige kansen – en afgekeurde goals – over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Er moest opnieuw een nederlaag geslikt worden.