Home > Ondanks sterke fases scoort TOP niet in oefenduel met Eindhoven
NIEUWS
Ondanks sterke fases scoort TOP niet in oefenduel met Eindhoven
3 december 2022

Een week voordat de competitie weer aanvangt testte TOP Oss zichzelf tegen FC Eindhoven. Dat ging lang goed, tot de gelijke stand in de eindfase alsnog door de bezoekers verbroken werd.

Op een koude zaterdagochtend speelde TOP Oss in eigen huis een vriendschappelijk duel met FC Eindhoven. Daarin gaf met name de eerste helft een goede weergave van hoe de Osse selectie ervoor stond; trainer Kristof Aelbrecht stuurde een basiself het veld in die niet veel afweek van hoe deze er in een competitiewedstrijd uit zou zien. Die ploeg bleef vervolgens een half uur lang prima in evenwicht met de bezoekers.

Het maakte wel dat de wedstrijd in eerste instantie wat vlak oogde, zonder uitschieters aan beide zijdes. Na een half uur spelen diende zich pas een kans aan. Centrumspits van de Eindhovenaren Lamine Diaby-Fadiga kopte vanuit de zestien meter richting het doel, maar van het boogje dat hij de bal meegaf brak het angstzweet bij keeper Thijs Jansen niet uit. De doelman kon het leer eenvoudig pakken. 

Fase voor rust
Enkele minuten later was de eerste grote kans voor TOP te noteren. Een loepzuivere voorzet van Toshio Lake deed het spaarzaam aanwezige publiek tijdens deze besloten wedstrijd even de adem inhouden. De Portugese verdediger Rodrigo Rêgo was echter even alert, en zette zijn been ertussen om te voorkomen wat de 1-0 had moeten zijn. Minder scherp uitverdedigen van de Eindhovenaren zorgde ervoor dat Ilounga Pata de bal op de vijandige helft alweer heroverde, maar zijn voorzet kon de voorhoede op een haar na niet bereiken.

Eindeloze carambole
De druk die TOP zette was direct na rust minder hevig dan voor de thee, maar Joep van der Sluijs wist na een kwartier spelen een prima schot te lossen dat tweede keeper Jort Borgmans desalniettemin keerde. Kort daarop veroorzaakte een voorzet van Richonell Margaret een schier eindeloze carambole voor het vijandige doel, die de bal zelfs weer bij hem terug deed belanden. Met een slim hakje speelde hij de vrijstaande Dean van der Sluijs aan, maar ook diens voorzet werd door de zee aan het spelers voor het doel opnieuw niet naar binnen gewerkt. Zo bleef een tweede fase waarbij TOP de overhand had vruchteloos.

Daarmee brak het moment voor Aelbrecht aan om zijn voltallige team te wisselen. De reserves en een tweetal proefspelers mochten minuten maken, wat in de eindfase een chaotischer wedstrijdbeeld opleverde. Een 0-0 gelijkspel leek daardoor lange tijd gerechtvaardigd. Daar dacht Ozan Kökcü echter anders over. De aanvaller mocht enkele minuten voor tijd aanleggen voor een vrije trap op het randje van de zestien meter. Hij tikte de bal fraai over de muur heen, en liet deze naast de nog net de hoek in duikende doelman Lars van Meurs belanden: 0-1.

Basisopstelling: Jansen; D. van der Sluys, Van Eijma, Hilderink, Pata; Stuy van den Herik, Gündüz, J. Van der Sluijs; Richonell Margaret, Lake, Beekman 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...