Home > Nipte nederlaag in Amsterdam
NIEUWS

Nipte nederlaag in Amsterdam

8 december 2018

TOP Oss bleef vrijdagavond lang in de wedstrijd, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Jong Ajax. Kaj Sierhuis tekende voor rust voor het enige doelpunt: 1-0.

Philippe Rommens begon weer eens in de basis. De Belgische middenvelder speelde een prima pot.

Gegroepeerd
TOP speelde compact tegen het vaardige Jong Ajax, maar moest in de openingsfase toch twee kansen toestaan. Twee maal werd Sierhuis vrij voor Nick Olij gezet; twee keer kwam de goalie als winnaar uit de strijd.

In de fase daarna lukte het beter om een tegenstoot in te zetten, maar was een aantal keren de voorzet nét niet goed genoeg. In de 37e minuut pakte het plannetje wel goed uit. Bryan Smeets stuurde Ragnar Oratmangoen richting keeper Dominik Kotarski en op weg naar 0-1. De stift van de aanvaller mislukte echter en de bal ging naast het doel.

Het doelpunt
Even daarna was Olij ook een schot van Dani de Wit meester, maar moest-ie in de 41e minuut alsnog de openingstreffer toestaan. Sierhuis promoveerde een voorzet knap tot doelpunt door in de verre hoek raak te knikken.

Olij (drie keer)
Na de pauze hield de uitstekend keepende Olij zijn ploeg op de been. Hij had drie katachtige reflexen in huis en voorkwam daarmee een grotere achterstand. Het bleef slechts 1-0 en de tijd tikte door. Eén moment zou genoeg zijn om met een resultaat terug naar Oss te gaan. Eén balletje moest goed vallen.

Kans Ladan
En dat moment kwam ook bijna. TOP bleef knokken voor een resultaat en begaf zich meer en meer op de Amsterdamse helft. Met Delano Ladan en Koen van der Biezen kwam er extra stootkracht binnen de lijnen en ontstond er druk. Er kwamen corners, scrimmages en een grote mogelijkheid. Huseyin Dogan gaf de bal breed en in de loop voor Ladan, maar die schoot wild over. Zo ging een beste kans voorbij en bleef het bij 1-0.

Ondanks de nederlaag staat TOP Oss nog altijd op een knappe vijfde plek. Volgende week is Helmond Sport de tegenstander; nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Scoreverloop
41. Sierhuis 1-0

Opstelling Jong Ajax
Kotarski; Dest, Schuurs, Botman, Bakker (86. Kemper); Gravenberch, De Wit, Eiting; Cerny, Sierhuis en Kühn (59. Jensen).

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen, Piqué, Nieveld (84. Van der Biezen), Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Rommens, Smeets; Dogan en Oratmangoen (66. Ladan).

Klaas Wels bedankt na afloop de meegereisde fans in het bezoekersvak. Zij trotseerden de regen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...