Home > Nieuwsgierig naar Walking Football? Kom dan kijken naar het toernooi op 3 mei in het stadion van TOP Oss!
NIEUWS

Nieuwsgierig naar Walking Football? Kom dan kijken naar het toernooi op 3 mei in het stadion van TOP Oss!

1 mei 2019

Op 3 mei 2019 zal om 10.30 uur het TOP Oss Walking Football toernooi beginnen. Walking Football is een voetbalvorm voor 55-plussers. Bij Walking Football mag niet worden gerend, dit om blessures te voorkomen. Er wordt op een klein veld gespeeld met kleinere teams. Deelnemende teams aan het toernooi zijn behalve TOP Oss, onder andere ook Berghem Sport en HVCH. Het is een ideaal moment voor geïnteresseerden om kennis te maken met Walking Football.

In de kantine van sv TOP kunt u meer informatie krijgen over Walking Football onder het genot van een kop koffie of thee. Geïnteresseerden kunnen zich dan ook meteen opgeven voor gratis deelname aan proeftrainingen in juni.

Proeftrainingen bij Sportbedrijf Talentencampus
Sportbedrijf Talentencampus gaat in juni vier gratis proeftrainingen organiseren op donderdagochtenden vanaf 10.00 uur. Voorafgaand aan deze proeftrainingen organiseert het Sportbedrijf nog 2 keer een informatie- en kennismakingsbijeenkomst. Deze vinden plaats in de kantine van sv TOP op donderdag 16 mei en/of donderdag 23 mei een informatiebijeenkomst vanaf 10.00 uur. Het adres van SV TOP is Martin Luther Kingplein 5. Er is parkeergelegenheid op de grote parkeerplaats achter het stadion aan de Joannes Zwijsenlaan.

Aanmelden voor de proeftrainingen en/of de informatiebijeenkomst kan per e-mail naar info@sportbedrijftalentencampus.nl of per telefoon naar 06-27917667.

Wat is Walking Football?
Bij Walking Football staat samen sporten en sociale contacten centraal. Het Nationaal Ouderenfonds, de Vriendenloterij en de Eredivisie CV introduceerden in 2013 ‘Walking Football’ in Nederland onder de naam ‘OldStars’. OldStars wil het mogelijk maken dat mensen ook op latere leeftijd (in teamverband) kunnen sporten om zowel fysiek als sociaal in beweging te blijven. Vaak zie je dat ouderen wel willen sporten, maar dat dit fysiek lastig is of dat er onvoldoende passend aanbod is.

De meeste sporten of beweegvormen schrikken af en de drempel is hoog. Met OldStars Walking Football wordt voetbal ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen. Het doel is om ouderen samen te laten komen, mee te laten doen en weer onderdeel van de vereniging te laten worden.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...