Home > “Nieuwe spelers, meer mogelijkheden”
NIEUWS

“Nieuwe spelers, meer mogelijkheden”

7 februari 2020

Afgelopen vrijdag hebben de mannen van Wels gestreden en uiteindelijk één punt meegenomen uit het duel tegen Roda JC. Hiermee blijven de twee ploegen niet alleen in de wedstrijd, maar ook op de ranglijst op gelijke hoogte.

“In principe ben ik met elk resultaat blij, resultaat is resultaat en dat is in dit geval één punt. Maar natuurlijk baal ik er aan de andere kant ook van dat er geen drie punten zijn gehaald”, vertelt Klaas Wels, refererend naar de remise van vrijdag. Als in dit duel drie punten werden behaald, zou zijn ploeg per direct een plek stijgen op de ranglijst. Gelukkig is er elke week een nieuwe wedstrijd waarin de rood-witten kunnen laten zien wat ze waard zijn. Laten we hopen dat dit vrijdag tegen NAC wel voor de driepunter gaat zorgen.

Klaas Wels liet Samet Bulut al meteen debuteren tijdens de wedstrijd tegen Roda JC. Zal hij vrijdag opnieuw verse krachten inzetten?

Foto’s: Bert van Berkum

Remise tegen Roda
“Als je terugkijkt op de wedstrijd, denk ik dat wij in de eerste helft wat beter in de wedstrijd zaten dan de tegenstander. Waarbij het wel opvallend is dat we drie grote kansen weggeven. Die kansen komen, denk ik, voort uit persoonlijke fouten”, aldus Wels. Gelukkig slaagden de Limburgers er niet in deze fouten af te straffen. Echter kregen de Ossenaren de bal ook niet tegen de touwen. “Voor de rust hebben we niet véél gecreëerd, maar wel wát!” Het zogenoemde ‘penaltymoment’ noemt Wels dubieus maar laat dit verder in het midden. “Hier heb ik geen invloed op.”
De tweede helft noemt de oefenmeester wat neutraler en meer in evenwicht. “We hebben eigenlijk niets meer weggegeven. We hebben nog wel een fase gehad dat we met wat schoten en wat dreiging richting het doel van de tegenstander probeerden te spelen, maar daar is niet iets uit voortgevloeid om echt aanspraak te maken op de drie punten. Uiteindelijk kan ik dus wel leven met een punt.”

Nieuwe krachten
Samet Bulut is de man waar na de wedstrijd het meeste over gesproken werd. Hij maakte zijn debuut in het rood-wit. Wels: “In de 25 minuten dat hij heeft gespeeld, heeft hij gebracht wat hij kon en moest brengen.” Deze nieuwe aanwinst heeft dus al zijn minuten gemaakt, maar er zijn nog meer nieuwe namen te vinden in de selectie van TOP Oss. Zo werden afgelopen week ook Kenny van der Weg, Dennis van der Heijden en Ioannis Ioannidis gepresenteerd. Aanstaande vrijdag zijn alle nieuwe aanwinsten speelgerechtigd. “Dat verruimt de mogelijkheden weer en dat is natuurlijk prettig.”

Grote tegenstander
Vanavond staat het Brabants onderonsje tegen NAC Breda op het programma. “NAC is een grote ploeg, met een fantastisch stadion en een nog fantastischer publiek”, spreekt de oefenmeester vol lof, “Ik vind het persoonlijk alleen maar mooi om te spelen tegen zulke tegenstanders, dat brengt in mij het beste naar boven en hopelijk ook in onze ploeg.” Buiten deze factoren om heeft de ploeg uit Breda ook veel kwaliteiten binnen de lijnen. “Uitstekende veldspel, goede veldbezetting, creëren kansen, geven weinig weg. Het is gewoon een prima ploeg”, aldus Klaas Wels.
Afgelopen week is er een nieuwe trainer aangesteld in Breda. Aan Peter Hyballa de taak om NAC verder omhoog te tillen op de ranglijst. Klaas Wels is zich bewust van de veranderingen die dit met zich mee kan brengen. “Nieuwe heren, nieuwe wetten. Wat gaat er gebeuren?’. Toch blijft hij er redelijk nuchter onder: “Ik kan alleen maar verwachten wat ik gezien heb, ik kan me niet voorbereiden op wat ik niet weet. Natuurlijk houden we rekening met meerdere scenario’s, maar dat doen we eigenlijk altijd.”

Blessures
Tegen Roda JC viel aanvoerder Rick Stuy van den Herik geblesseerd uit. Hij is inmiddels weer ingestroomd maar het is nog afwachten hoe hij reageert op de belasting. Daarnaast staan er ook nog vraagtekens achter de volgende namen: Gianni Tiebosch, Giovanni Büttner, Pieter Langedijk, Sjoerd Overgoor, Hennos Asmelash, Dennis Hettinga.

Strijden voor de drie punten! KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV – TOP Oss

Zes dagen na het gelijkspel tegen SC Cambuur staat de volgende wedstrijd op de planning. Vol zelfvertrouwen reist de ploeg van Klaas Wels vrijdag af naar Maastricht voor het duel met...