Home > Nieuw beleid Eredivisie&KKD rookvrije stadions, dus ook bij TOP Oss.
NIEUWS
Nieuw beleid Eredivisie&KKD rookvrije stadions, dus ook bij TOP Oss.
31 maart 2020

Ondanks het feit dat er niet gevoetbald wordt, gaan de werkzaamheden en voorbereidingen op volgend seizoen “gewoon” door. Wij vragen uw aandacht voor onderstaande bericht:

De Eredivisie en KKD heeft een landelijk beleid doorgevoerd, waar wij ons als TOP Oss aan houden. Vanaf het seizoen 2020/2021 mogen er geen tabakswaren meer gerookt worden in alle Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stadions. Dus is ook TOP Oss vanaf 1 juli rookvrij. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Daarom vraagt TOP Oss aan iedereen die binnen het Frans Heesen Stadion komt voortaan het terrein rookvrij te houden.

Wat verandert er bij TOP Oss?
Iedereen is en blijft welkom bij onze club, ook rokers! Wel vraagt TOP Oss rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten de hekken van het Frans Heesen Stadion te roken. Onze eerste doelstelling is ervoor zorgen dat al onze supporters geïnformeerd worden over de rookvrije stadions in Nederland en om hier vervolgens rekening mee te houden.
Wanneer je als supporter door de poorten van het Frans Heesen stadion loopt, bevind je jezelf in een rookvrije omgeving tijdens thuiswedstrijden van de club vanaf het seizoen 2020/2021. Dit gaat dus om:
• Tribunes: alle tribunevakken van de stadions
• Toiletten en horecapunten
• Trappengangen en de grachten in het stadion
• Stadionruimtes onder de tribune
• CSE lounge en skyboxen

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Sporten en roken passen niet bij elkaar. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Rookvrije Generatie
De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Wij hopen op uw medewerking!

 

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?