Home > “Niet meer zo onbevangen”
NIEUWS

“Niet meer zo onbevangen”

12 april 2019

FC Twente uit: 1-2. N.E.C. Nijmegen uit: 1-5. Go Ahead Eagles uit: 0-1. TOP Oss heeft dit seizoen meermalen topploegen op vreemde bodem verrast. Zondag staat er wederom een kraker op het programma. Dit keer is de nummer twee, Sparta Rotterdam, de tegenstander. Kan het elftal van Klaas Wels wederom wat moois neerzetten? “Dan moet echt alles kloppen”, stelt de trainer. “Maar áls dat het geval is, zijn we tot veel in staat.”

 “We moeten op Het Kasteel goed zijn aan de bal, taakgericht spelen en onszelf in staat brengen om de opbouw van Sparta te verstoren. Daarnaast zullen we ons kapot moeten werken. Laten twee spelers het afweten? Dan wordt het lastig. Dat is af te lezen aan ons doelsaldo.”

“Ragnar zal deel uit maken van de wedstrijdselectie, maar kan nog geen 90 minuten maken.”

Minder vrij
Tijdens de eerste seizoenshelft, waarin bovengenoemde topwedstrijden gespeeld werden, kon TOP Oss onbevangen aan de aftrap verschijnen. Er was immers vooral wat te winnen. Vandaag de dag is dat anders, want het einde van de competitie nadert. “Zelf bekijk ik het vooral van wedstrijd tot wedstrijd, maar voor supporters, spelers en andere betrokkenen zal het anders zijn. Het is heel simpel; een nederlaag na vijf wedstrijden doet niet zo zeer. Nu wel, want het heeft directe gevolgen en het is mindere makkelijk te herstellen.”

Paar dagen rust
Na FC Volendam heeft Wels zijn spelers een paar dagen vrijaf gegeven; woensdag verzamelden zij weer op de club. Dat was wel even lekker na vier wedstrijden in twaalf dagen. En gunstig voor de pijntjes. De oefenmeester hoopt weer een beroep te kunnen doen op enkele jongens. “Voor Dean zal het duel te vroeg komen, maar hopelijk kan Philippe weer aansluiten. Hij heeft de groepstraining in elk geval hervat. Ook Ragnar heeft weer meegedaan. Hij zal deel uit maken van de wedstrijdselectie, maar kan nog geen 90 minuten maken.”

Oud-Spartaan en topscorer Huseyin Dogan keert sowieso terug van een schorsing. Dat is belangrijk voor Wels z’n elftal. “Hij heeft ervaring, zit lekker in zijn vel en heeft bewezen dat-ie goals kan maken.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: SC Cambuur – TOP Oss

Na de puntendeling tegen Telstar (2-2) maakt TOP Oss zich op voor de lange reis naar Leeuwarden. Daar wacht de ploeg van trainer Klaas Wels een lastige uitwedstrijd tegen het goed...