Home > NAC Breda blijkt maatje te groot voor TOP Oss: 2-0
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
NAC Breda blijkt maatje te groot voor TOP Oss: 2-0
8 december 2023

TOP Oss is vanavond tegen een nederlaag aangelopen in het Rat Verlegh Stadion. De ploeg van Ruud Brood kon de sterkte eerste helft geen vervolg geven en zag NAC Breda twee keer scoren in het tweede bedrijf. Doelpunten van Sigurd Haugen en Aimé Omgba deden TOP Oss vanavond de das om.

Ten opzichte van de nipte nederlaag tegen De Graafschap, één week eerder, besloot Ruud Brood om zijn elftal op twee plekken te wijzigen. Amine Rehmi en Enrico Dueñas Hernández mochten weer eens beginnen vanaf het startsignaal, waardoor Calvin Mac-Intosch en Delano Ladan genoegen moesten nemen met een plek op de bank. In een sfeervol Rat Verlegh Stadion floot scheidsrechter Robin Hensgens omstreeks 20:00 uur voor de aftrap van de wedstrijd.

Het waren de gastheren uit Breda die in de openingsfase van de wedstrijd het initiatief in handen namen. Het balbezit was dan ook grotendeels voor de thuisploeg, maar tot grote kansen wist de ploeg van Jean-Paul van Gastel nog niet direct te komen. Het eerste gevaar tekende zich af na zo’n 22 minuten voetballen. Het waren de Bredanaars die de bal vanuit een vrije trap voor het doel van Mike Havekotte wisten te slingeren. Wat volgde was een flinke scrimmage, waarna een speler van de thuisploeg de bal op de lat wist te plaatsen. De rust keerde terug nadat scheidsrechter Hensgens in het voordeel van TOP Oss floot naar aanleiding van gevaarlijk spel. Na een half uur spelen viel vervolgens de eerste écht grote kans van de wedstrijd te noteren. De Noorse spits Sigurd Haugen kwam één-op-één met Mike Havekotte, die vervolgens op uiterst knappe wijze een doelpunt wist te voorkomen. Hierna leek TOP Oss aanzienlijk beter in de wedstrijd te komen. De ploeg van Ruud Brood durfde te combineren en kwam steeds meer op de aanvallende helft te spelen. Enrico Dueñas Hernández bekrachtigde dit goede spel met een eerste gevaarlijke poging. Hij besloot vlak buiten het strafschopgebied uit te halen, maar zag zijn inzet enkele centimeters aan de verkeerde kant van de rechterpaal eindigen. Tien minuten later zochten NAC Breda en TOP Oss de kleedkamers op met de brilstand op het scorebord.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft kwam op naam van de Bredanaars. Dat eerste wapenfeit resulteerde ook direct in een doelpunt. Sigurd Haugen was eerder bij de bal dan Thomas Cox, die niet daadkrachtig genoeg ingreep, en wipte de bal vervolgens langs Mike Havekotte: 1-0. De thuisploeg leek hierdoor gelijk extra vertrouwen te tanken en kon even later gelijk weer twee grote kansen noteren. Het was Aimé Omgba die in eerste instantie de paal raakte, waarna de bal even later vlak langs de paal eindigde. NAC Breda nam in het vervolg van de tweede helft geen gas terug en begon de kansen steeds meer op te stapelen. In minuut 76 was het wederom Aimé Omgba die zijn inzet zag eindigen op de paal. In een poging om nog iets te forceren besloot Ruud Brood om enkele keren aanvallend te wisselen, maar écht windeieren legde dit niet voor de Ossenaren. Het was Aimé Omgba die alwéér een kans kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook alwéér de bal niet achter Mike Havekotte wist te krijgen. Drie minuten later konden de handen van Aimé Omgba echter wél de lucht in. Met zijn zoveelste poging van de avond wist hij dan toch het net te vinden en de eindstand te bepalen op 2-0.

TOP Oss wist vanavond dus helaas geen punten mee te nemen uit het Rat Verlegh Stadion. Volgende week staat de confrontatie met VVV-Venlo op het programma. In het Frans Heesen Stadion zal het startsignaal om 20:00 uur klinken.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...