Home > MVV – TOP Oss in het teken van hulpactie
NIEUWSTOPIC
MVV – TOP Oss in het teken van hulpactie
10 februari 2023
Drie dagen na de catastrofale ramp in Turkije en Syrië is de impact nog sterk voelbaar. Terwijl reddingswerkers met man en macht zoeken naar overlevenden, wordt de oproep tot hulp steeds groter. Daarom initiëren de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Azerion Vrouwen Eredivisie en de KNVB in samenwerking met alle clubs en spelers een gezamenlijke actie die oproept tot doneren op Giro555.

De aardbeving heeft inmiddels al meer dan 17.000 dodelijke slachtoffers geëist. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Hulpmiddelen als medische zorg, voedsel en schoon drinkwater zijn direct nodig. Reden voor Giro555 en het Nederlandse betaald voetbal om in actie te komen voor alle slachtoffers. Mede door het grote aantal actieve Turkse spelers en voetbalfans met Turkse en Syrische roots, heeft het betaald voetbal besloten haar platform dit weekend in te zetten om aandacht te vragen voor Giro555.

Activiteiten
Aankomend voetbalweekend gaat in het teken staan van steun aan de slachtoffers in Turkije en Syrië. Zo worden er voor alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers. Dat zal dus ook het geval zijn in stadion De Geusselt, waar het duel tussen thuisclub MVV en bezoekers TOP Oss gespeeld wordt. Tegelijkertijd verschijnt op de boarding, op alle stadionschermen en via de stadionspeakers een oproep om Giro555 te steunen. Geef wat je missen kan en steun de slachtoffers.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...