Home > Een terugblik op de mooiste Osse goals die vielen tegen Dordrecht
NIEUWS
Een terugblik op de mooiste Osse goals die vielen tegen Dordrecht
10 december 2022
TOP Oss en FC Dordrecht zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Van de 56 wedstrijden die de twee clubs tot nu toe tegen elkaar speelden, werden er 21 gewonnen door de Ossenaren, 20 door de Schapenkoppen, en eindigde er vijftien duels in een gelijkspel. Deze zondagmiddag bepaalt dus of het voordeel iets verder in dat van TOP uit gaat vallen, of dat Dordrecht juist volledig in evenwicht komt.

Ook de twee thuiswedstrijden in seizoen 20/21 waren op een bijzondere manier in evenwicht. Thuis in het Frans Heesen Stadion mocht Dennis van der Heijden in de 86ste minuut aanleggen voor een vrije trap enkele meters boven de middenlijn. Hij zag dat keeper Anthony Swolfs een fractie te ver voor zijn doel stond, en knalde deze op ontzagwekkende wijze over hem heen. Vanwege de pandemie zat er helaas geen publiek in het stadion, maar videobeelden van het doelpunt gingen de hele wereld over.

In de uitwedstrijd bewees Van der Heijden echter dat het nog een tandje spectaculairder kon. De spits rende op een bal af die door Ruben Roosken naar voren werd getikt, en lepelde deze vanuit de loop op grote afstand over keeper Ronald Vlot heen. Opnieuw konden mensen nauwelijks geloven wat er in het noodgedwongen lege stadion gebeurde, maar ruim 100.000 kijkers zouden uiteindelijk genieten van de beelden die dit stukje voetbalmagie vastlegden.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?