Home > Metamorfose van Spierings Mobile Cranes mede dankzij vijf sponsors
BUSINESS
Metamorfose van Spierings Mobile Cranes mede dankzij vijf sponsors
21 februari 2019

Met bijna 1100 kranen wereldwijd en meer dan 340 medewerkers is sponsor Spierings Mobile Cranes een hele grote speler. Dit gemoedelijke familiebedrijf is over heel de wereld actief, maar Oss is én blijft toch wel de thuisbasis. Spierings is voor Oss een aanzienlijke werkgever en daarom heeft dit bedrijf een belangrijke maatschappelijke functie. Zij vinden het daarom erg belangrijk om zaken te doen met lokale of regionale bedrijven en voor de grote verbouwing – die in 2016 startte – is de samenwerking gezocht met een aantal ‘Osse’ partijen. Onder hen vijf collega-sponsors.

Het resultaat mag er wezen!

Metamorfose
Door de crisis in de bouw ging het met Spierings een aantal jaren geleden niet zo goed. Een reorganisatie was onvermijdelijk. Maar het is hen gelukt, door het zetten van de juiste strategische stappen, om in een korte tijd een wereldmerk te worden. Koos Spierings, Leo Spierings en Ivo Kolman hebben als directie gezorgd voor een nieuw elan en mét succes. Ook het pand aan de Merwedestraat bleef niet ongemoeid. In het jaar 2016 werd gestart met een complete metamorfose. Sinds 2000 was er niets meer veranderd en als wereldspeler moet je op alle vlakken innoveren.

Enthousiast
In 2016 werd begonnen aan een gefaseerde ‘restyling’. Eerst was de oude directiekamer aan de beurt. Deze grote ruimte werd omgetoverd tot een prachtige stijlvolle conference room. Vervolgens werden de kantoren van de afdelingen Finance & HR aangepakt en dit jaar zijn de ruimtes van de Engineering afdeling onder handen genomen. Het was onmogelijk om dit allemaal in een keer te doen. De receptie en de benedenverdieping hebben nog geen facelift gekregen, maar ook deze staan voor 2019 op de planning.

Samenwerking
Samen met sponsors Willem-Jan Derijks (Derijks Mooi Werken), Perry Megens (installatiebedrijf Peter Megens), Martijn van de Wetering (Raaxo Elektrotechniek), Bouwbedrijf van Schijndel en Mark Simons (Compleetprint) werd de verbouwing gerealiseerd. Ook de bedrijven Herman van Breda glas- en schilderwerken, Bas van Schijndel (BVS vloeren), Robin Kerkhoff Interieurbouw en Michael Buetters Design hadden een rol.

Van Schijndel leidde het bouwkundige project, zij waren de spil in het web. Door de professionaliteit en de goede samenwerking van al deze organisaties kon alles perfect op elkaar afgestemd worden.

Resultaat
Wanneer je nu bij Spierings Cranes binnenloopt wordt je toch wel verrast door de prachtige en open ruimtes met frisse, moderne, eigentijdse werkplekken waar medewerkers en gasten kunnen werken en elkaar formeel en informeel kunnen ontmoeten. Een prachtige werkplek waar iedere dag weer geïnnoveerd kan worden.

Dit soort samenwerkingen maakt TOP Oss trots!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...