Home > “Met positief denken kom je het verst!”
NIEUWS

“Met positief denken kom je het verst!”

28 augustus 2020

De nummer 6, de grappenmaker van het team, de hard werkende middenvelder. Lion Kaak zit nu al sinds 2017 bij TOP Oss en maakt een voorbereiding mee die anders is dan anders. We spreken hem over hoe hij deze periode ervaren heeft en waarom TOP Oss dit seizoen zal gaan presteren.

Lion Kaak beleefde een voorbereiding die in velen opzichten apart te noemen valt. “In de periode dat er niet getraind is, heb ik veel thuis gedaan. Dan start het trainen op een gegeven moment weer een beetje op, maar zie je nog de helft van het team niet omdat er in twee groepen werd getraind.” Hoewel de middenvelder het heerlijk vind om nu weer naar iets toe te werken met het team, beleefde hij het thuiszitten niet als vervelend: “Ik heb veel tijd kunnen doorbrengen met mijn gezin en mijn zoontje. Dat is heel waardevol.”

“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”

Foto’s: Bert van Berkum

Lion en TOP

“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, klinken de woorden van geroutineerde speler. “Dit zou je wel mijn levensmotto kunnen noemen en ik denk dat ik daarom ook heel goed bij TOP Oss pas. Hier is het allemaal heel gemoedelijk, familiair en eerlijk. Daar houd ik van.” Kaak ziet dat er de afgelopen jaren flink vooruitgang is geboekt binnen de club. “Je ziet dat spelers graag bij TOP Oss komen voetballen. Er worden dingen gezegd die na worden gekomen. Er wordt hier elke dag 100% uitgehaald wat er in zit, daar wordt niet over gelogen. Dat is denk ik het belangrijkste wat er is.”

Nieuwe seizoen, nieuwe spelersgroep

Zoals elk seizoen zijn er spelers die komen en spelers die gaan. Lion Kaak heeft inmiddels al heel wat wisselingen meegemaakt binnen de spelersgroep, maar is positief gestemd over de huidige situatie: “Je merkte de eerste weken al dat we echt een goede selectie hebben. Er werd meteen op een hoog niveau getraind”, aldus Kaak. Dat er blessuregevallen zijn binnen de selectie is echter wel een kleine tegenslag, maar het vertrouwen is er zeker: “Als je al in de eerste weken een hoog niveau kan halen, krijg je vertrouwen en ik geloof er zeker in dat we voor de play-offs kunnen gaan voetballen. Als het de ene dag wat minder gaat dan de andere dag, moeten we ook niet in de war raken. We moeten positief blijven denken, daarmee kom je het verst.”

Helmond Sport

Dat het elftal van TOP Oss nog in ontwikkeling is, wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Kaak erkent dit maar weet ook dat er nog genoeg andere clubs zijn waarvan de selectie nog gevormd moet worden. “Het is natuurlijk fijner als je selectie meteen compleet is. Maar wij zien het hier juist meer als een uitdaging om zaterdag meteen goed op het veld te staan. We gaan het zien, maar ik heb er heel veel zin in en bovenal vertrouwen in ons team.” Lion Kaak voorspelt: TOP Oss – Helmond Sport 2-1!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...