Home > Met alle smaken achter de kiezen, smaakt winnen naar meer
NIEUWS
Met alle smaken achter de kiezen, smaakt winnen naar meer
19 januari 2023
Eerder dit seizoen bood het Oost-Brabantse TOP Oss al behoorlijk partij tegen West-Brabanders NAC Breda. Daar keerde de ploeg na een 1-0 nederlaag uiteindelijk echter weer oostwaarts. In eigen huis zijn de Ossenaren inmiddels vol goede moed om dat anders te laten verlopen. Interim hoofdtrainer Marcel van der Sloot: “Wij zijn TOP Oss. We hebben niks te verliezen, dus we spelen om te winnen.”

In de korte tijd dat voormalig assistent-trainer Marcel van der Sloot als interim hoofdtrainer aan het roer van TOP Oss staat, heeft hij alle drie de beschikbare smaken al mogen proeven: winst (Telstar), een gelijkspel (Roda JC) en verlies (Jong AZ). Tegen NAC zullen alle zeilen worden bijgezet om het eerste van dat trio opnieuw te mogen ervaren. De man bijgenaamd ‘Sloet’ kijkt in elk geval reikhalzend uit naar het Brabants onderons, de derde wedstrijd voor zijn ploeg in een week tijd. “Fantastisch”, glundert hij. “Wat is er nou mooier dan drie wedstrijden in een week te voetballen?”

Tien man
Afgelopen vrijdag speelden de Ossenaren gelijk in Kerkrade (1-1). Drie kwartier voor die uitslag werd er met een verdiende 0-1 voorsprong de kleedkamer opgezocht. Door de rode kaart van Lorenzo Piqué vlak voor rust gebeurde dat wel met een man minder op het veld. “We hebben afgelopen vrijdag 62 minuten met tien man gespeeld”, blikt Van der Sloot terug. “Daarbij hebben we veel krachten verspeeld om uiteindelijk tot een resultaat te komen. Dat zag ik de eerste helft tegen Jong AZ wel terug. De dagen daarna moesten we daar even van bijkomen, om hier vrijdag thuis tegen NAC er een geweldige wedstrijd van te gaan maken.”

Naar voren
De overgespeelde wedstrijd tegen Jong AZ maakte in de eerste helft een fletse indruk, maar TOP slaagde er in de tweede helft wel in veel op vijandelijke helft te voetballen. Helaas leverden de twee uitbraken van het slim spelende beloftenteam honderd procent rendement op, en moest de thuisploeg het met een 1-3 verlies bekopen. Desondanks blijft de ploeg van Van der Sloot erop gebrand om de nieuwe hoofdtrainer van NAC, Peter Hyballa, alles behalve een droomscenario voor zijn terugkeer bij de ploeg uit Breda te leveren. “Wij zijn TOP Oss. We hebben niks te verliezen, dus we spelen om te winnen”, aldus de opgetogen oefenmeester. “Dat heb ik geprobeerd aan te geven op elke training; in elke wedstrijd valt er wat te halen. Maar dat kan alleen maar, door op een hele enthousiaste manier naar voren te voetballen. Daar moet het uiteindelijk gebeuren.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...

Marcel van der Sloot