Home > Matthijs van Nispen: Ambitieus binnen én buiten het veld
NIEUWS
Matthijs van Nispen: Ambitieus binnen én buiten het veld
18 december 2020

Matthijs van Nispen, geboren en getogen in Doetinchem, verliet afgelopen zomer het vertrouwde nest. Vanaf zijn negende jaar was hij actief bij De Graafschap, totdat het tijd werd voor een nieuwe stap. De gemotiveerde middenvelder werkt hard in Oss en heeft het er naar zijn zin.

Thuisbasis
Het was een bewuste keuze om op zijn 9de naar De Graafschap te gaan. Van Nispen had aanbiedingen van meer clubs, maar besloot dicht bij huis te blijven. “Ik kon toen lekker op de fiets naar school en daarna naar de training. Alles bleef daardoor wat normaler dan dat ik naar een club zou gaan die verder weg was.” Met een vader en moeder die in de topsport hebben gezeten, werd Matthijs opgevoed in, zoals hij het zelf noemt, ‘een sportnest’. “Mijn vader volleybalde in Jong Oranje en mijn moeder turnde op hoog niveau, tweede van Nederland. Zij wisten dus goed hoe ze met bepaalde situaties om moesten gaan en welke adviezen ze mij konden geven. Daar heb ik veel aan gehad.”

Van Nispen op de training.

Foto’s: Bert van Berkum

De weg naar Oss
In de zomer speelde Matthijs van Nispen met de beloften van De Graafschap een oefenwedstrijd tegen TOP Oss. Het bezoek verraste hem positief! “Ik had niet veel verwachtingen van TOP Oss, maar het zag er allemaal verassend mooi uit. Alles is prima geregeld en het is een mooi stadion.” Van Nispen speelde die dag een goede wedstrijd en viel positief op bij een aantal oud-teamgenoten. Onder andere Jan Lammers, Lion Kaak en Sjoerd Overgoor kende hij al via De Graafschap. Hij vertelt: “De jongens complimenteerde mij met de vooruitgang die ik had geboekt en vroegen naar mijn plannen. Omdat mijn contract bij De Graafschap afliep, ben ik op die manier dus in contact gekomen met TOP Oss.”

Studie
Matthijs van Nispen zit niet stil, het harde trainen bij TOP Oss combineert hij namelijk met een hbo-studie. Hier heeft hij een aantal jaar geleden bewust voor gekozen. “Ik studeer commerciële economie in Deventer op het Saxion, een studie speciaal voor topsporters. Op mbo-niveau is er veel keuze in zulk soort opleidingen, maar omdat ik havo gestudeerd heb wilde ik door op hbo-niveau.” We kunnen van Nispen dus omschrijven als een harde werker! Hij vertelt verder: “3 of 4 jaar geleden heb ik een zware schouderblessure gehad. Daar ben ik gelukkig goed bovenop gekomen, maar het heeft me wel doen beseffen dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Ik wilde dus iets achter de hand hebben.” Momenteel zit de middenvelder in het derde jaar van zijn studie en is gebrand deze af te maken. “Na de training klap ik thuis mijn laptop open ga ik aan het werk. Het is prima te combineren, maar voetballen staat natuurlijk op nummer één.”

 

Verwachtingen
Matthijs van Nispen omschrijft zichzelf als een ambitieus persoon. Echter is hij door de huidige situatie iets meer van dag tot dag gaan leven, vertelt hij. “Ik vind het al een voorrecht dat wij nu nog mogen spelen. Ik wacht af wat er gaat gebeuren, want in deze tijd is maar weinig zeker.” Als Van Nispen het nu voor het zeggen had, zou een avontuur in het buitenland hem wel aanstaan: “Italië is een van mijn favoriete landen, daar zou ik wel heel graag aan de slag willen. Maar natuurlijk wil ik eerst slagen in Nederland.” Voor komende zaterdag tegen NEC heeft Matthijs van Nispen vertrouwen in resultaat, maar weet dat het een moeilijke tegenstander is. Hij voorspelt: 1-1.

Op naar meer mooie momenten!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?