Home > Mark Luijpers versterkt technische staf TOP Oss!
NIEUWS
Mark Luijpers versterkt technische staf TOP Oss!
6 januari 2022

TOP Oss heeft Mark Luijpers toegevoegd aan de technische staf. De 51-jarige oud verdediger sluit per direct aan en versterkt daarmee het team van Bob Peeters.

Mark Luijpers zat voor het eerst op de bank bij de gewonnen uitwedstrijd in Venlo.

Foto’s: Bert van Berkum & Kliknieuws

 

Mark Luijpers is als speler vroeger lang actief geweest bij Roda JC. Na zijn voetballoopbaan heeft hij enkele avonturen gemaakt als assistent-trainer, zowel in het binnen- als in het buitenland. “Ik heb in totaal denk ik 25 jaar bij Roda JC gezeten. Ik heb op mijn 17e mijn debuut gemaakt bij Roda JC en ik ben daar op mijn 34e weggegaan. Tussendoor ben ik nog wel een jaar verhuurd aan MVV Maastricht en ben ik na mijn tijdperk bij Roda JC op mijn 34e teruggekeerd om daar mijn loopbaan af te sluiten.” Nadat Mark Luijpers gestopt was met voetballen keerde hij terug bij Roda JC in de technische staf. Daar heeft hij zeven jaar lang als staflid gewerkt. Toen zijn periode bij Roda JC was afgelopen koos Mark Luijpers voor de stap naar India. Na vijf maanden in Delhi te hebben gewoond keerde hij terug naar Nederland en ging hij aan de slag bij VVV Venlo waar hij in totaal 4.5 als assistent-trainer gewerkt heeft.

India

Na jaren in Limburg te hebben gewoond maakte Mark Luijpers de stap naar India. Voor hem was het een mooie, maar ook een bijzondere ervaring. “Je krijgt daar echt een cultuur schok. Het verschil tussen arm en rijk is daar zo groot. Als wij daar het hotel uitgingen kwam je eigenlijk in een hele andere arme wereld. Het contrast is bijzonder groot en het was wel heftig om te zien. Ik heb vijf maanden in Delhi gewoond en dat is voor mij wel een mooie ervaring geweest.”

TOP Oss

Mark Luijpers sluit per direct aan bij de technische staf van de Ossenaren. Hij versterkt daarmee het team dat bestaat uit Bob Peeters, Marcel van der Sloot, Ronnie Buitenkamp en John Tiemissen. “Ik zat thuis op dit moment en ik kende Bob Peeters al uit mijn periode bij Roda JC. Ik heb toen een paar keer met Peter Bijvelds gebeld en die vertelde dat ze nog een assistent-trainer erbij zochten. Hetgeen wat Peter Bijvelds zocht was iemand die voornamelijk op het fysieke gedeelte kan assisteren en dat wilde ik graag doen. Marcel van der Sloot is middenvelder geweest en hij kan daar de spelers heel veel van bij brengen, Bob Peeters is natuurlijk spits geweest en kan de spelers op die posities tips geven en ik ga me focussen op de verdedigers, want ik heb mijn hele leven in de verdediging gespeeld.”

De 51-jarige Limburger heeft voor de winterstop al een weekje meegelopen met Bob Peeters en zijn staf. Toevallig genoeg stond er toen ook de wedstrijd tegen zijn oude werkgever VVV Venlo op het programma. “Ik heb een week mogen rondkijken hier hoe het beviel. De tegenstander in die week was VVV Venlo en dat is de club waar ik 4.5 als assistent-trainer gewerkt heb. Ik ken de club goed en dat heb ik zeker meegenomen in de voorbereiding voor de wedstrijd. Het was dan ook hartstikke mooi om daar terug te keren en de drie punten mee te nemen.”

Bob Peeters en Mark Luijpers hebben eerder samen gespeeld bij Roda JC. Voor beide mannen is het dan ook weer mooi om nu weer de samenwerking met elkaar aan te gaan. “Het is superleuk om nu weer samen te werken. Bij Roda JC hadden we al een goede band en heb ik er ook voor gezorgd dat Bob Peeters een hele mooie carrière heeft gehad, want ik speelde iedere bal lang op hem zodat hij er bovenuit kon steken”, zegt Mark lachend.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Heb jij altijd al gedroomd van een baan binnen het betaald voetbal? TOP Oss zoekt verschillende mensen om het team te versterken. Van horecamedewerker tot marketing/communicatie, op...