Home > Maatschappelijk > Top in town
Maatschappelijk

Top in town

Hendriks Bouw en Ontwikkeling en TOP Oss lanceren TOP in Town

TOP in Town:

Onder deze noemer gaan Hendriks Bouw en Ontwikkeling en TOP Oss vanaf het seizoen 2019-2020 ‘de stad in’ om wat terug te doen voor de inwoners van de gemeente Oss. Maatschappelijk hoofdsponsor en club willen met de koerswijziging de invloed van projecten vergroten.

Wij als TOP Oss waren al heel betrokken binnen de regio Oss en ondersteunden we heel wat initiatieven. Maar vanaf nu nemen we de regie meer in handen en gaan we voor een betere herkenbaarheid. TOP in Town heeft een fraai eigen beeldmerk gekregen.

De tijd was rijp voor vernieuwing voor onze regio.

Ook Hendriks Bouw en Ontwikkeling, sinds 2015 maatschappelijk hoofdsponsor van TOP, vond het na vier jaar tijd voor verandering. We pakken nu vier thema’s beet:

  • Armoede
  • Gehandicaptensport
  • Gezondheid
  • Eenzaamheid onder ouderen

Met deze vernieuwde formule van verschillende thema’s verwachten we dat de impact voor de goede doelenorganisaties groter zal zijn. De betrokkenheid van de club TOP Oss zal uitgebreid worden binnen de regio.

Samenwerking op maat
Binnen de vier benoemde thema’s gaan Hendriks en TOP in gesprek met verschillende partijen. Het Sport Expertise Centrum in Oss neemt een actieve rol in de uitvoering. In samenwerking met het Sport Expertise Centrum zullen we gaan kijken hoe wij deze thema’s kunnen uitvoeren binnen de regio en welke activiteiten er worden georganiseerd. Er wordt vooral gekeken naar de wensen en behoeften van de verschillende organisaties. Daarnaast kijken wij als TOP Oss kunnen hoe wij bij kunnen dragen aan verschillende projecten.

Thema’s
Sinds de oprichting van TOP in Town hebben we meerdere gesprekken gevoerd met verschillende organisaties die betrokkenheid voelde bij dit initiatief. Voedselbank Oss en Stichting Thuis in Oss zijn voorbeelden van initiatiefnemers die zich aansloten bij TOP in Town. Hieruit zijn de eerste acties ook al uitgevoerd. De thema’s sluiten mooi aan bij Hendriks Bouw en ontwikkeling. Zo heeft Hendriks Bouw en Ontwikkeling de vitaliteit hoog in het vaandel staan en daar horen bijvoorbeeld gezonde voeding en beweging bij. Ook dragen we de gehandicaptensport via Gesposs nu al een warm hart toe.

Armoede

Onder de noemer armoede zijn we een aantal projecten aangegaan die raakvlak hebben met dit onderwerp. Allereerst hebben we een actie gedaan voor de Voedselbank, waarbij verschillende producten werden ingezameld. Ook hebben wij Stichting Thuis in Oss een podium gegeven, zoals zij en hun leden dat verdienen.

Gehandicaptensport

Sport is belangrijk, voor iedereen! Daarom leveren wij met TOP in Town een bijdrage aan de gehandicaptensport. Helaas heeft de activiteit die wij ingepland hebben, niet door kunnen gaan. Dit heeft alles te maken met de huidige situatie rondom het coronavirus. Uiteraard zullen wij onze initiatieven herpakken, zodra dit weer toegestaan en verantwoord is.

Gezondheid

Als sportvereniging staat gezondheid bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn bezig met het opzetten van uiteenlopende projecten in dit onderwerp, zodat we op zoveel mogelijk vlakken van gezondheid ons steentje kunnen bijdragen. Deze projecten worden opgepakt na de coronacrisis.

Eenzaamheid onder ouderen

Niemand hoort alleen te zijn! Helaas is het een feit dat vele ouderen in onze samenleving dit gevoel wel ervaren. Dit willen wij tegengaan door middel van verschillende initiatieven. Helaas ligt ook het proces rondom deze projecten even stil i.v.m. de coronacrisis.