Home > Livio Milts: Creatieve speler afkomstig uit een ware voetbalfamilie
NIEUWS
Livio Milts: Creatieve speler afkomstig uit een ware voetbalfamilie
28 februari 2021

Livio Milts is opgegroeid in een ware voetbalfamilie! Vanaf begin af aan had hij al een bal aan zijn voeten en hield hij van voetbal. Hij begon op zijn vierde bij de plaatselijke voetbalclub en hoopt nu furore te maken in het Rood-Wit van TOP Oss!

Jeugd

Vanaf het moment dat Livio kon lopen trapte hij al tegen een bal aan. Dat zorgde er ook voor dat hij op zijn vierde op voetbal ging bij de lokale club. “Het voetballen ging me meteen al goed af. Ik werd op mijn vijfde gescout voor KRC Genk en heb daar twee jaar gespeeld.” Voor het voetbal moest de Belg soms wel dingen aan zich voorbij laten gaan, maar hij had zoveel plezier in het voetbal dat het hem niet veel uitmaakte. “Ik deed nog steeds iets waar ik ontzettend veel plezier in had en dat was voetbal, dan hoort het erbij dat je soms ergens niet bij kan zijn. Op mijn zeventiende heb ik de stap naar Club Brugge mogen maken. Na één jaar verliet ik Club Brugge voor Roda JC waar ik mijn debuut heb mogen maken in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Dat was een prachtig moment waar ik jarenlang keihard voor heb gewerkt, iets wat ik nooit meer zal vergeten!”

Livio Milts op de training.

Foto’s: Bert van Berkum

Familie

Livio Milts komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn ouders speelde zelf ook voetbal en zijn ooms zijn hun hele leven al fan van KRC Genk. “Mijn moeder vertelde me ooit dat ze KRC Genk stond aan te moedigen samen met mijn ooms op de tribune terwijl ik in haar buik zat. Door hen ben ik vanaf jongs af aan al bezig met voetbal en ben ik de persoon die ik nu ben.” Vol trots vertelt Livio Milts verder over de steun die hij van zijn familie en zijn vriendin krijgt. “Ze zijn heel meegaand met mij en ze zullen me altijd steunen, ook in mindere periodes waar ik het misschien wel het meest nodig heb. Daar ben ik iedereen natuurlijk ook heel dankbaar voor!

Stap naar TOP Oss

Op deadline day kwam Livio Milts over van Roda JC. “Bij Roda JC heb ik anderhalf jaar lang weinig minuten gemaakt. Ik ben bij een warme club terecht gekomen en het doet mij goed dat ik hier in Oss veel minuten maak, daar krijg ik ook veel zelfvertrouwen van. Verder is het voor mij super om weer op het veld te staan, fit te worden en terug te keren naar mijn oude niveau”. Voor de Belg is de stap naar TOP Oss ook wel een beetje speciaal. Hij speelt nu weer samen met zijn goede vriend Mart Remans. “Ja, dat Mart hier ook speelt heeft de keuze wel iets makkelijker gemaakt. Maar we zitten hier beide in hetzelfde schuitje. Het is daarom leuk om samen op het veld te staan en hopelijk kunnen we dan ook samen heel belangrijk worden voor de club!”

Huis in Veghel

Samen met de gebroeders Rommens en Mart Remans woont Livio Milts samen in een huis in Veghel. “Het bevalt me goed, want we doen veel dingen samen. Het is dan ook fijn om na een training niet alleen thuis te komen, maar nu samen met de jongens te zijn.” De taken verdelen de jongens goed onder elkaar en af en toe moet het op een potje voetvolley aankomen. “We koken meestal samen en als er dan niemand wil afwassen spelen we een potje voetvolley, de verliezer mag dan uiteraard lekker de afwas doen.” 

Klein hartje

De mensen die dicht bij Livio Milts staan zullen hem beschrijven als een persoon die af en toe een grote mond kan hebben, maar wel een klein hartje heeft. “Ik kan soms vervelend zijn, maar ik zal altijd klaarstaan voor de mensen om mij heen, dat is het belangrijkste wat er is. Mijn ouders staan altijd klaar voor mij, daar ben ik hen eeuwig dankbaar voor en ik zal er daarom ook altijd voor hen zijn.”

Voorspelling

Livio kijkt met veel vertrouwen richting de komende wedstrijd. “We hebben de laatste twee wedstrijden tegen topclubs goed gespeeld, alleen zaten we daar helaas aan de verkeerde kant van de score. Nu is het aan ons de taak om maandag wel aan de goede kant van de score te zitten en de punten mee naar Oss te nemen. Ik zeg een 1-2 overwinning!”

Op naar meer mooie momenten!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...