Home > Lelijke overwinningen tellen ook
NIEUWS

Lelijke overwinningen tellen ook

16 februari 2019

Eindelijk. Na vier nederlagen en een gelijkspel weet TOP Oss weer wat winnen is. Telstar werd met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Huseyin Dogan. Mooi was het niet, maar er kunnen drie punten worden bijgeschreven.

Enzo Stroo mocht in de basis beginnen. Hij verving Ragnar Oratmangoen. In de 55e minuut werden de rollen weer omgedraaid.

Slechte opening
TOP begon belabberd aan de wedstrijd en kon al na één minuut op achterstand komen. Gelukkig schoot Terrel Ondaan vanaf randje 16 rakelings naast. Even later was de aanvaller opnieuw gevaarlijk. Hij combineerde zich gemakkelijk een weg door de defensie en vervolgde zijn weg naar Nick Olij. Dit keer raakte hij van dichtbij de paal.

Oss’ gevaar
Halverwege het eerste bedrijf kwam de thuisploeg voor het eerst bij het doel van Wesley Zonneveld. Een schot van Lion Kaak ging via een Telstar-bil naast en uit de daaropvolgende hoekschop kopte Rick Stuy van den Herik bijna raak. Zonneveld dook zijn poging uit de hoek. Niet veel later hoefde de goalie niet in te grijpen bij een vrije schietkans van Bryan Smeets. De middenvelder raakte de bal niet lekker en zag dat de bal smoorde.

Nummer 15
Daarna duurde het een hele tijd voordat één van beide ploegen weer voor gevaar zorgde. Maar toen het zover was, was het ook meteen raak. Invaller Ragnar Oratmangoen gaf de bal mee aan de opstomende Dean van der Sluys en die gaf perfect voor op Huseyin Dogan. De topscorer kopte goed naar de grond en liet Zonneveld kansloos: 1-0 en zijn 15e van het seizoen.

Voldoende
Ook het laatste half uur was niet om over naar huis te schrijven, maar TOP liet wel haar tanden zien. Er werd geknokt tot de laatste snik en dat was genoeg voor de zege. Telstar stichtte geen serieus gevaar meer. In de slotminuut kreeg Delano Ladan nog een uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 te maken, maar hij stuitte op de doelman.

Scoreverloop
57. Dogan 1-0

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, P. Rommens (80. O. Rommens), Smeets; Stroo (55. Oratmangoen) en Dogan

Dean van der Sluys speelde zijn 100e wedstrijd in het rood-wit en bekroonde zijn jubileum met een assist op de enige treffer.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...