Home > Late goal van NAC Breda doet TOP Oss pijn
NIEUWS
Late goal van NAC Breda doet TOP Oss pijn
27 september 2019

TOP Oss heeft vrijdagavond een goede pot tegen NAC Breda – de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie – op de mat gelegd. Toch gingen de geel-zwarten er in de allerlaatste minuut met de zege vandoor: 0-1. Daarmee kreeg het elftal van Klaas Wels veel te weinig.

Onder aanvoering van Lars Hutten liet TOP Oss zich gelden.

Foto’s: Bert van Berkum

Puike eerste helft
Zeker voor rust was TOP de betere van de twee. De rood-witten speelde georganiseerd, fris en deelde de lakens uit. De eerste kans was voor Cihat Çelik, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp en schoot over en naast.

Daarna hield voormalig TOP-goalie Nick Olij zijn nieuwe ploeg op de been. Hij dook een verdekt schot van Lars Hutten uit de korte hoek en had ook een antwoord op een slimme vrije trap van Philippe Rommens. In de slotfase van het eerste bedrijf dook Cas Peters nog gevaarlijk op, maar hij kon een afgemeten voorzet van Hutten slechts schampen.

Meer in evenwicht
Na de pauze ging het gelijk op, maar waren de kansen in eerste instantie opnieuw voor de thuisploeg. Hutten, die uitstekend speelde, kopte een corner van Philippe Rommens de hoek in, maar opnieuw bracht Olij redding. Zijn voormalig collega Ronald Koeman zag aan de andere kant Luka Ilic plots gevaarlijk voor hem opduiken. De NAC’er schoof de bal naast.

Hutten en Van Hooijdonk
Het spel bleef op en neer golven en beide ploegen waren héél dichtbij de openingstreffer. Namens TOP was het weer Hutten. Hij fopte de volledige NAC-defensie en had alleen nog Olij voor zich. De keeper redde ditmaal met kunst en vliegwerk.

Voor NAC scoorde Sidney van Hooijdonk bijna. Hij mocht aanleggen voor een vrije trap, randje 16 meter. Op z’n Van Hooijdonks zocht hij de verre kruising, maar de dwarsligger voorkwam een doelpunt.

Toch…
In de slotfase lag het initiatief wat meer bij de bezoekers. Zonder dat ze écht gevaarlijk werden. Zo leek het duel in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar in extremis ging NAC er toch met de zege vandoor. Andrija Filipovic was het goudhaantje door de bal in de 93e minuut binnen te schuiven.

Een zure, hele zure én onterechte nederlaag voor TOP. Maar de mannen van Wels hebben wel een boel goeds laten zien.