Home > Kristof Aelbrecht heeft zijn strijdplan tegen Zwolle klaar!
NIEUWS
Kristof Aelbrecht heeft zijn strijdplan tegen Zwolle klaar!
3 november 2022

Trainer Kristof Aelbrecht weet waar de sleutels liggen om het duel met Zwolle tot een goed einde te brengen. Zijn ploeg wil op vrijdagavond iets moois teweeg gaan brengen, op alle vlakken.

“We hebben nog vijf wedstrijden tot de winterstop, en drie tot de eerste onderbreking”, merkt trainer Kristof Aelbrecht op. “Een pittig programma.” Achtereenvolgens wachten immers PEC Zwolle, Jong AZ, Heracles, FC Dordrecht en ADO Den Haag als tegenstander. Dat de competitie even stil ligt nadat TOP twee titelkandidaten (PEC Zwolle en Heracles) en een goed presterend beloftenelftal tegenover zich krijgt, komt door het veelbesproken WK voetbal.

De erbarmelijke arbeidsomstandigheden waarin het toernooi in Qatar tot stand kwam zijn bekend. Het deed TOP Oss besluiten een samenwerking met Amnesty aan te gaan, en de warming-up op vrijdagavond in speciale shirts te verrichten. “Mensen vertellen me dat ze het een heel mooi shirt vonden. Iedereen apprecieert het”, merkt Aelbrecht. “Dat TOP Oss met zo’n gebaar komt heeft binnen voetballend Nederland echt wel iets teweeggebracht.”

Strijdplan tegen Zwolle
In de wedstrijd met PEC Zwolle wil de club natuurlijk ook sportief iets teweegbrengen. De oefenmeester twijfelt er niet aan dat zijn tegenstander offensief voor de dag gaat komen. “Het is een team dat elke tegenstander met een aanvallende speelstijl aanvliegt. Ze hadden bovendien al aardig wat individuele kwaliteit, maar hebben ook nog goed ingekocht. Zwolle gaat echt wel meedoen om promotie, en is het aan hun stand verplicht om uit bij TOP Oss te winnen.”

Die duidelijkheid in hun speelstijl maakt echter ook dat Aelbrecht zijn strijdplan ruim van tevoren al op kon tekenen. “Zij komen met heel veel aanvallende impulsen deze kant op. Het belangrijkste is dat goed te kunnen ontregelen. Slaag je daarin, dan liggen er in de omschakeling kansen zelf wat te kunnen doen.” Maar ook voetballend, ziet hij wel degelijk mogelijkheden. “Omdat zij met behoorlijk hoge druk spelen, moeten wij zelf aan de bal ook scherp zijn om te herkennen wanneer je toch in overtal bent. Daarin liggen de sleutels om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.”

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...