Home > Kristof Aelbrecht: “Wij willen realistisch, aanvallend voetbal spelen”
NIEUWS
Kristof Aelbrecht: “Wij willen realistisch, aanvallend voetbal spelen”
20 oktober 2022

Trainer Kristof Aelbrecht wil na een aantal teleurstellend verlopen duels vooral vooruit kijken. Roda JC wacht immers, en dat is een serieuze tegenstander die zijn ploeg geen tijd gunt om stil te staan.

Rick Stuy van den Herik in duel met Roda JC

Captain Rick Stuy van den Herik in duel met Roda JC

Het jammerlijk met 2-0 verloren bekerduel in Almere zat er al een tijd op, maar de werkdag voor Kristof Aelbrecht was dinsdagavond laat nog niet ten einde gekomen. De hoofdtrainer van TOP Oss bleef net als zijn assistent Marcel van der Sloot slapen in het Fletcher hotel van het Frans Heesen Stadion, en de twee bespraken de wedstrijd nog uitgebreid na. “Winst of verlies, je slaapt niet best na een wedstrijd”, weet Aelbrecht. “De ochtend erop zat ik hier al heel vroeg weer beelden van Roda JC te bekijken, om te zien hoe zij dingen aanpakken.”

Zoals hij zijn spelers immers in de kleedkamers van het Almeerse Yanmar Stadion immers al vertelde, was er voor sikkeneuren geen tijd. “Morgen herstellen, en dan vooruitkijken richting Roda”, luidde het devies. “Je hebt niet de tijd om te rouwen, de volgende wedstrijd dient zich drie dagen later al aan. We moeten de tegenstander analyseren en kijken hoe wij tegenover hen in onze kracht kunnen komen.”

Mogelijkheden voor TOP 
Roda is een serieuze tegenstander, daarvan is de coach zich terdege bewust. Maar dat mag geen reden zijn om met de ogen te knipperen. “Ze hebben veel individuele kwaliteit voorin, en voetballende types op het middenveld. Daar kan je gebruik van maken, want dat betekent dat ze in het andere aspect wellicht wat zwakker zijn”, denkt Aelbrecht. “Ook tegen Roda liggen er mogelijkheden voor ons.”

De oefenmeester is zich er desalniettemin van bewust dat zijn team de laatste weken niet in een lekkere flow zit. De 18de plek op de ranglijst stemt niemand tevreden. Aan een gebrek aanvallende intenties ligt dat volgens hem niet. De ploeg speelde de afgelopen speelrondes weliswaar met drie centrale verdedigers, maar wil zeker niet op de eigen helft blijven hangen. “Als je ziet waar onze backs de hele tijd lopen; die gaan vooral naar voren toe”, merkt hij op. “We gaan niet met vijf man op onze eigen zestien staan. We staan juist met drie jongens achterin in plaats van vier. Je kan vanuit dit systeem prima aanvallend voetbal spelen”, besluit hij. “Realistisch, aanvallend voetbal.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...

Ilounga Pata bindt de strijd aan met Roda JC