Home > Kristof Aelbrecht verheugt zich op krachtmeting met Dick Advocaat
NIEUWS
Kristof Aelbrecht verheugt zich op krachtmeting met Dick Advocaat
16 december 2022
TOP Oss stapt vanavond in de bus righting de hofstad. Daar wacht in het Bingoal Stadion tegenstander ADO Den Haag, onder leiding van de onlangs aangestelde succestrainer Dick Advocaat. TOP-trainer Kristof Aelbrecht verheugt zich erop: “Leuk, toch?”

“Ik had niet verwacht dat Dick Advocaat opnieuw trainer zou worden, en al helemaal niet dat dat in de KKD zou zijn”, lacht Kristof Aelbrecht. De hoofdtrainer van TOP Oss is verheugd zich in zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij een profclub te mogen meten met zijn legendarische opponent. De voormalig trainer van onder meer het nationale elftal staat sinds kort aan het roer bij de club waar hij als jeugdspeler jarenlang actief was, en zijn carrière als voetballer begon. Advocaat keert terug van een pensioen om er orde op zaken te stellen na het ontslag van Dirk Kuyt. “ADO Den Haag ligt hem heel nauw aan het hart,” weet Aelbrecht, “dus dat is alleen maar leuk dat hij dit wil doen.”

De Hagenezen missen in hun thuisduel met de Ossenaren een fiks aantal vaste waardes door schorsingen en blessures. In die laatste categorie vallen zowel eerste keeper Hugo Wentges als aanvallers Ricardo Kishna en Thomas Verheydt. Mario Bilate zal die laatste vervangen. Aan Osse zijde moet er ook gepuzzeld worden in de voorhoede, door een spierblessure die Joep van der Sluijs opgelopen heeft. Daarnaast ontbreken Nicolas Abdat, Justin Mathieu, Trevor David, Joshua Sanches en Jearl Margaritha nog altijd.


Dick Advocaat bij de aankondiging van zijn nieuwe taak als hoofdtrainer van ADO Den Haag

Herkenbare stijl
Desondanks heeft Aelbrecht een helder idee over hoe hij zijn pupillen het veld in wil sturen. “Advocaat heeft een behoorlijk herkenbare stijl in hoe hij zijn teams laat spelen. Hij wil dingen niet te moeilijk maken en vooral vanuit de eenvoud een team op het veld te zetten. We hebben goed geanalyseerd wat ze tegen Almere deden en daar zetten we ons eigen team tegenover.”

Bijna net zo onverwacht als de krachtmeting met de trainer bijgenaamd ‘de kleine generaal’, is het feit dat ADO Den Haag tegen TOP Oss dit seizoen een kelderkraker blijkt te zijn. De Hagenezen staan op de de zeventiende, en de Ossenaren op de negentiende plek. Het verschil is slechts drie punten, waarbij TOP officieel een wedstrijd minder gespeeld heeft. “Gezien hun begroting en de spelers die ze hebben gehaald in hun ambitie om te promoveren, staan ze te laag op de ranglijst”, merkt Aelbrecht op. Maar ook voor hemzelf is de druk inmiddels aanzienlijk. “We staan allebei te laag.”

Het strijdplan om dat in Den Haag te corrigeren ligt klaar. “Ik denk dat we vooral aan de bal een bepaalde kwaliteit moeten behalen om in elk geval in de zones waar je tot kansen komt”, vertelt de trainer. “Dan zijn er meerdere factoren die bepalen of je daar doelpunten gaat maken, maar je moet er in elk geval voor zorgen dat je in die zone komt.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?