Home > Krappe, maar belangrijk zege op Jong AZ
NIEUWS

Krappe, maar belangrijk zege op Jong AZ

29 maart 2019

TOP Oss heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. Jong AZ werd in het Frans Heesen Stadion met 1-0 geklopt, terwijl de concurrentie flink morste. Philippe Rommens kroonde zich tot matchwinner.

Captain Rick Stuy van den Herik keerde terug van een blessure. Net als Lorenzo Piqué. Dat ging ten koste van Olivier Rommens en Sjoerd Overgoor.

Een ‘diesel’ Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. Beide ploegen gaven nauwelijks wat weg; er werd dus ook weinig gecreëerd. Na een dik half uur kwam het een beetje los. Ronald Koeman pareerde een pegel van Jeremy Helmer en aan de andere kant stichtten Rommens en Huseyin Dogan gevaar. Als een diesel die nog warm moest worden, werd het duel steeds leuker. En TOP beter. Eerst werd een kopbal van Rick Stuy van den Herik uit de doelmond gekopt en daarna volleerde kaak hard, maar recht in de handen van Rody de Boer. Dennis Janssen kreeg vlak voor de grootste kans, maar hij schoot met links over.

Dominanter TOP
In de tweede helft trok het elftal van Klaas Wels de wedstrijd naar zich toe. Het speelde zich vrijwel allemaal af op de Alkmaarse helft en Kaak was twee keer dichtbij de openingstreffer. In de 61e minuut scheerde zijn schot van een meter of twintig net over en even later dwong hij De Boer tot een uiterste redding.

Niet veel later was plots de grootste kans voor Jong AZ. Jelle Duin ontsnapte aan ieders aandacht en ging alleen op Koeman af. Die maakte zijn doel klein en de aanvaller krulde de bal naast.

Bevrijdende treffer
Richting de slotfase kwam het duel wat meer in evenwicht, maar in de 84e minuut viel de verlossende 1-0. Dennis Janssen bracht de bal voor het doel en Rommens promoveerde de voorzet tot doelpunt door slim met het hoofd te verlengen.

Door de zege neemt TOP Oss de zesde plek weer in en slaat het een gat van vier punten naar de nummer elf. Nog zeven wedstrijden te gaan.

Scoreverloop
84. P. Rommens 1-0.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Janssen, P. Rommens; Smeets en Dogan.

Dennis Janssen werd voorafgaand aan het duel in het zonnetje gezet. Hij speelde tegen Jong Ajax al zijn 200e wedstrijd, maar toen was de microfoon stuk. Nogmaals van harte topper!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...