Home > “Kop omhoog, borst vooruit en het met z’n allen gaan omdraaien!”
NIEUWS
“Kop omhoog, borst vooruit en het met z’n allen gaan omdraaien!”
27 oktober 2021

Afgelopen vrijdag was het laatste kwartier weer killing voor de ploeg van Bob Peeters. In de slotfase ging het onterecht onderuit tegen Jong FC Utrecht. Vanavond staan de Ossenaren aan de aftrap tegen een Eredivisionist. De ploeg van Bob Peeters gaat het opnemen tegen Fortuna Sittard in de KNVB Beker.

“Wij kunnen alleen maar stunten.”

Foto’s: Bert van Berkum

In de slotfase onderuit

Het spel van de Ossenaren is de laatste weken prima, maar het enige waar het aan schort zijn de punten. Ook in Utrecht kreeg de ploeg van Bob Peeters in de slotfase de deksel op de neus. “We spelen in Utrecht een prima wedstrijd en zijn de betere partij. Normaal gesproken zou je deze wedstrijd negen van de tien keer winnen, maar uiteindelijk verliezen we hem nog. Dat is een grote teleurstelling voor iedereen die betrokken is bij de club. Als je kijkt naar de manier waarop de spelers erbij zaten in de kleedkamer. Niemand begrijpt hoe we deze wedstrijd hebben verloren.” Voor Bob Peeters en zijn ploeg was het tijd om even het koppie leeg te maken en daardoor weer fris op het veld te staan. “We hebben ze twee dagen vrijgegeven om het hoofd leeg te maken en met een fris gevoel weer op het veld te staan. Alles wat gebeurt is de laatste weken moeten we achter ons laten en nu weer de draad oppakken, want er wachten twee duels deze week.”

Strijd

De Belgische oefenmeester beschikt over een elftal dat altijd het maximale uit een wedstrijd wil halen en altijd strijd levert. “Over de mentaliteit en intensiteit heb ik niks te klagen. We hebben het al vaker gezegd, maar op zulke momenten moet je jezelf belonen en dat doen we helaas niet. Het is mooi om te zien hoe mijn spelers het duel ingaan en het positief benaderen, maar dan moet je ook resultaat gaan halen waardoor je nieuwe energie krijgt. Ik kan niemand wat verwijten, mijn team gaat er altijd met de volle 100% voor.”

Alleen wij

Bob Peeters krijgt vaak te horen dat hij met zijn ploeg in de hoek zit waar de klappen vallen. “Ik krijg vaak te horen dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. Dat klopt natuurlijk ook, maar wij alleen, als staf en als groep kunnen ervoor zorgen dat we eruit komen. Samen met de hulp van de supporters die altijd achter ons staan. We moeten nu op niemand anders rekenen dan onszelf. We moeten niet zielig gaan doen, maar we moeten er positief instaan. Kop omhoog, borst vooruit en het met z’n allen gaan omdraaien!”

Uitdaging

De confrontatie met Fortuna Sittard zal een uitdagende gaan worden. De Eredivisionist heeft goede kwaliteit spelers in huis en weet zich ook goed staande te houden op het hoogste niveau van Nederland. “We benaderen deze wedstrijd niet anders dan andere wedstrijden. Ik vind dat we van onze eigen krachten uit moeten gaan en altijd uit eigen kwaliteiten moeten voetballen. We moeten ook realistisch zijn en zeggen dat onze tegenstander meer kwaliteit heeft, maar aan de andere kant moeten wij lef tonen. Uiteindelijk gaat het erom hoe goed de tegenstander is of hoe goed wij zijn. We gaan erheen met het gevoel dat we niks te verliezen hebben en alleen maar kunnen winnen, want van Fortuna Sittard wordt meer verwacht dan van ons. Wij kunnen alleen maar stunten.”

Blessures

Bob Peeters zal het vanavond moeten stellen zonder drie spelers. Niels Fleuren, Jearl Margaritha en Stephen Buyl moeten het duel met Fortuna Sittard aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

“Samen met de hulp van de supporters die altijd achter ons staan. We moeten nu op niemand anders rekenen dan onszelf.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...