Home > Klinkende zege op nummer twee Sparta
NIEUWS
Klinkende zege op nummer twee Sparta
14 april 2019

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Sparta, dat tot aan dit treffen negen duels op rij niet had verloren, begon beter aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten kopte Vriends uit een corner naast en schoot Rayhi over. In de zevende minuut was het raak voor de Kasteelclub. Deroy Duarte kwam na balverlies van TOP in balbezit en schoot van buiten de zestien raak.

TOP blijft volop meedoen om een ticket voor de nacompetitie. Nog vier wedstrijden te gaan. Volgende horde: Roda JC uit.

Foto’s: Soccrates Images

Knap herstel
Ondanks de snelle openingstreffer hield TOP Oss het hoofd koel. Dat geduld werd al vrij snel beloond, want in de twintigste minuut kwamen de rood-witten langszij. Een schot van Bryan Smeets werd slecht verwerkt door Sparta-doelman Kortsmit, waardoor de bal bij Hennos Asmelash terecht kwam. Hij twijfelde niet en benutte de rebound. Daarna werd TOP brutaler en kreeg het via Philippe Rommens een grote kans op de 1-2, maar hij stuitte in de één-op-één op de keeper. Voor rust kregen Duarte en Duplan nog aardige kansen namens Sparta, maar in de eerste helft werd echter niet meer gescoord.

Initiatief
Daar waar in de eerste helft Sparta wat makkelijker leek te voetballen, lag in het tweede bedrijf het initiatief bij TOP. Kort na rust kreeg Huseyin Dogan een goede mogelijkheid, maar hij had net iets te lang nodig waardoor zijn schot kon worden geblokt. Diezelfde Dogan kwam in 67e minuut oog in oog met Roy Kortsmit te staan. De doelman kon zijn inzet echter keren.

Snelle goals
Een Osse treffer hing in de lucht en in de 72e minuut was het dan ook raak. Na een goed uitgespeelde counter kon Bryan Smeets het Sparta-doelgebied in. De middenvelder bleef koel en schoof de bal langs de uitkomende keeper, 1-2. De meegereisde uitsupporters waren nog niet klaar met juichen toen de 1-3 viel. Een schot van Smeets werd nog gekeerd, maar Dogan was het meest alert en werkte de bal uit de rebound in het doel.

Na deze treffer was het verzet van Sparta gebroken. In de slotfase vielen nog maar weinig kansen te noteren; wel een doelpunt. Dogan was zijn directe tegenstander te slim af en schoot vervolgens in de korte hoek binnen. Daarmee zette hij de fantastische 1-4 eindstand op het scorebord.

Scoreverloop
7. D. Duarte 1-0, 20. Asmelash 1-1, 72. Smeets 1-2, 73. Dogan 1-3, 84. Dogan 1-4.