Home > Klimaatneutrale clash in Dordrecht eindigt met gedeelde punten
NIEUWSTOPIC
Klimaatneutrale clash in Dordrecht eindigt met gedeelde punten
19 mei 2023
TOP Oss en FC Dordrecht delen de punten in de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor TOP Oss was dit gelijkspel voldoende om de zeventiende plek op de ranglijst te behouden.

In de laatste wedstrijd van het seizoen was er een verassende basisplaats weggelegd voor doelman Lars van Meurs. Hij mocht voor het eerst dit seizoen het doel verdedigen en kreeg de voorkeur boven Thijs Jansen. Daarmee maakte hij zijn eerste minuten in dit voetbaljaar. De wedstrijd tegen Dordrecht was bovendien de eerste wedstrijd in het Nederlandse profvoetbal die volledig klimaatneutraal georganiseerd werd.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor TOP Oss. In de vijfde minuut schudde Tejan twee tegenstanders van zich af en sprintte hij langs de verdediging van de Dordtenaren. Zijn inzet werd gekeerd door keeper Bossin. In de minuten erna gebeurde er weinig. Beide ploegen kwamen niet tot het creëren van kansen, waardoor Cetin het in de 33ste minuut maar van afstand probeerde. Zijn poging ging rakelings over.

Scrimmage
Niet veel later ontstond er een kleine scrimmage voor het doel van de Ossenaren. De bal eindigde gelukkig niet tegen de touwen. De thuisploeg zat ik een sterke fase en dat resulteerde in de 39ste minuut tot de eerste treffer van de wedstrijd. Cetin kreeg de bal achter Van Meurs en schoot daarmee zijn ploeg op voorsprong.

Pata en Margaritha
De Ossenaren kwamen sterk uit de kleedkamer. In de 46ste minuut kon Sanches vrij binnenkoppen, maar zijn inzet werd knap gered door de doelman van De Schapekoppen. TOP Oss was sterker in de tweede helft en dat resulteerde in de 58ste minuut tot de gelijkmaker. Margaritha ontsnapte op snelheid aan de verdediging na een splijtende pass van Pata en schoof de bal beheerst achter doelman Bossin.

Tien minuten later was het opnieuw Margaritha die scoorde op aangeven van Pata. De linksbuiten van TOP Oss knikte de voorzet van de rechtervleugelverdediger goed binnen en zette daarmee de Ossenaren op voorsprong. In de 72ste minuut kreeg Leidsman uit het niets de bal voor zijn voeten. Hij liep af op doelman Bossin, maar kon de kans niet verzilveren.

Slotfase
Aan de andere kant was het enkele seconden later wel raak. Longo passeerde Van Meurs met een kopbal. Vijf minuten later leek Hilderink TOP Oss weer op voorsprong te schieten. Zijn inzet van dichtbij eindigde op de lat. In de slotfase gebeurde er weinig, waardoor het duel zonder winnaar eindigde. En met het delen van de punten eindigde ook dit seizoen voor de Ossenaren. Op naar het volgende voetbaljaar!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...