Home > Klaas Wels: ”We willen goed spelen én winnen’’
NIEUWSTOPIC
Klaas Wels: ”We willen goed spelen én winnen’’
3 maart 2023

Met een 0-1 overwinning op VVV-Venlo wist TOP Oss haar derde overwinning uit vier wedstrijden te behalen. ‘’ Je speelt drie wedstrijden waarin je drie keer de nul houdt en waarbij je op dat moment de nummer vijf, FC Eindhoven, en de nummer vier van de ranglijst, VVV Venlo, weet te kloppen. Dat is belangrijk voor het gevoel en het vertrouwen in de groep’’, aldus hoofdtrainer Klaas Wels.

Met dit vertrouwen gaan de Ossenaren aankomende maandag op bezoek bij Jong Ajax. Ondanks de goede resultaten afgelopen weken, ziet Wels toch nog verbeterpunten. ‘’Ik denk nog steeds dat wij aan de bal het verschil moeten en kunnen gaan maken door daar zorgvuldiger te zijn. In de laatste vier wedstrijden deden we dat heel behoorlijk, alleen zal het een proces zijn dat continu verbeterd zal worden.’’

Ander elftal
Aan speculaties wie er mogelijk opgesteld worden bij de Amsterdammers besteedt Klaas Wels weinig tijd. ‘’Daar hebben wij geen invloed op. Wij bereiden ons voor op de kwaliteiten die wij zelf bezitten en we proberen de dingen waar we van nature wat meer moeite mee hebben te neutraliseren en bekijken‘’, zegt Wels. ‘’Tuurlijk weet je wel hoe Jong Ajax in grote lijnen wilt gaan spelen. Dat is altijd dominant en in balbezit met de backs hoog. Daar hebben ze geen verassingen voor ons, maar wellicht wel in de spelers die ze opstellen.’’

Kansen
Met dit gegeven, benoemt de hoofdtrainer ook waar de kansen liggen tegen Jong Ajax. ‘’Altijd in de omschakeling. Daarin laten ze altijd heel veel ruimtes. Maar dan moet je én in de wedstrijd blijven én je moet ervoor zorgen dat je aan de bal zorgvuldig bent, diepte hebt en komt tot het creëren van kansen’’, zegt hij. ‘’Als wij ertoe in staat zijn om verdedigend goed georganiseerd te staan en we hebben de bereidheid om als collectief hard te werken, dan zijn wij in staat om in de omschakeling met onze aanval daar toe te slaan’’, vervolgt Wels.

Kansen
In de wedstrijd tegen Jong Ajax speelt TOP tegen een directe concurrent. Bij een overwinning weten de Ossenaren over de Amsterdammers heen te klimmen op de ranglijst. ‘’Wij willen sowieso stijgen op de ranglijst, ongeacht tegen welke tegenstander. Als je tegen Jong Ajax resultaten boekt zoals wij de laatste drie van de vier wedstrijden hebben gedaan, dan ga je automatisch stijgen op de ranglijst. Dat is wat we willen bereiken. We willen goed spelen én winnen’’, zegt de hoofdtrainer.

Doelpuntrijk duel
TOP Oss kwam in haar laatste vijf ontmoetingen met Jong Ajax tot scoren. De ossenaren hebben tegen geen een club een langere reeks. Daarnaast is TOP, samen met NAC Breda, de enige club die dit kalenderjaar in elke wedstrijd wist te scoren in de Keuken Kampioen Divisie. Weet TOP Oss ook maandag weer het net te vinden tegen Jong Ajax?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?