Home > Klaas Wels: “We moeten voor elkaar door het vuur gaan”
NIEUWSTOPIC
Klaas Wels: “We moeten voor elkaar door het vuur gaan”
27 april 2023
Vrijdag neemt TOP Oss het op tegen hoogvlieger Almere City. De jongste BVO van Nederland wist de derde periodetitel te winnen, waarmee ze een ticket hebben verdiend voor de play-offs. De laatste overwinning van de Ossenaren op Almere dateert uit het jaar 2018. Hüseyin Dogan maakte toen beide goals in een 2-0 overwinning.

De club uit Oss presteert, in tegenstellig tot Almere City, niet zoals het vooraf gehoopt had. “Wij hebben in de laatste vier wedstrijden van het seizoen maar één ding te doen, zo goed mogelijk resultaat behalen iedere wedstrijd. En goodwill creëren bij supporters en sponsoren, want we draaien een matig seizoen en willen in de laatste wedstrijden het publiek vermaken”, zegt Klaas Wels.

Kracht van Almere
Almere City presteert dit seizoen uitstekend en dat is mede te danken aan een zeer stabiele verdediging. Alleen Willem II kreeg dit seizoen minder tegendoelpunten dan de Almeerders. “Almere is een hele stabiele ploeg die weinig weggeeft. Ze spelen in een opstelling die vrij vast is en aan de bal zijn ze comfortabel. Het is een zeer stugge ploeg die goed georganiseerd is. Belangrijk is dat ze elkaars zwaktes en krachten kennen, daar maken ze goed gebruik van”, benoemt Wels.

Eilandjes
De afgelopen tijd presteert TOP Oss niet naar behoren. “TOP Oss is alleen maar TOP Oss als elke speler in de belangen van de club wil spelen”, verklaart Wels. “Als onze jongens voor elkaar door het vuur willen gaan, kunnen wij het publiek vermaken en resultaat halen. Als wij als eilandjes spelen en niet als ploeg, dan wordt het lastig. Het blijkt de afgelopen weken niet altijd even gemakkelijk om dat te volbrengen.”

Topscorer Van der Sloot
Waar de assistent-trainer van TOP Oss, Marcel van der Sloot, topscorer aller tijden van TOP Oss is, is hij dat ook in de onderlinge duels met Almere City. Hij wist namens TOP Oss het vaakst het net te vinden tegen De Zwarte Schapen. ‘’Laten we hopen dat onze spitsen vrijdag een voorbeeld nemen aan Marcel’’, besluit Wels.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?