Home > Klaas Wels: “We moeten het op alle niveaus beter doen dan vorig jaar”
NIEUWS
Klaas Wels: “We moeten het op alle niveaus beter doen dan vorig jaar”
24 juli 2020

Precies een week is de selectie van TOP Oss weer volop aan het trainen. Voor velen voelt dit als een hoogtepunt na een onzekere periode. Zo ook voor Klaas Wels die de periode van thuis zitten persoonlijk als een erg moeilijke periode heeft ervaren. Maar er gaat weer gevoetbald worden! Klaas Wels blikt terug, maar kijkt vooral vooruit op wat komen gaat.

Dit is niet de eerste week dat de selectie weer terug is op het veld. In mei werden de trainingen al voorzichtig hervat, met inachtneming van alle maatregelen. De selectie trainde in twee groepen waarbij er vooral aan kracht en conditie werd gewerkt. Klaas Wels heeft deze periode niet als prettig ervaren. Hij vertelt: “Je kan niet echt naar iets toewerken met de groep. Hoewel het niet fijn trainen was, hebben we met de mogelijkheden die we hadden geprobeerd de groep weer zo fit mogelijk te krijgen. Dat is gelukt. We kunnen nu meteen de dingen doen die we moeten doen. Ik kan dus concluderen dat we wel optimaal gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden die we hadden.”

Concentratie op de training.

Foto’s: Bert van Berkum

Acceptabel niveau
Wels is, zoals hij zelf mooi omschrijft, dolblij dat er weer normaal getraind kan worden en spreekt zich tevreden uit over het niveau dat hij op de training ziet. “Als ik ons nu zie trainen, zie ik een niveau dat we vorig jaar niet vaak gehaald hebben. Dat is een groot pluspunt. Daarbij staan er ook jongens op het veld die (nog) niet van ons zijn, maar die laten ook een prima indruk achter. De groep die er dus nu geformeerd staat, ziet er prima uit. Ik weet dat daar nog verandering in gaat plaatsvinden. Er gaan jongens bij komen en er gaan jongens afvallen. Maar ik kan alleen maar zien wat ik de afgelopen week gezien heb en dat is écht een goed niveau. Dat is fijn en geeft een goed gevoel.”

Langstzittende trainer met duidelijke visie
Bij een nieuw seizoen horen nieuwe doelstellingen. Klaas Wels heeft deze, zoals altijd, helder voor zichzelf in beeld en gaat positief gestemd zijn vierde seizoen in als hoofdtrainer van TOP Oss. Daarmee mag hij zichzelf de langstzittende trainer van de competitie noemen. “Dat is een mooie titel en daar ben ik ook zeer tevreden mee. Ik heb het nog altijd meer dan uitstekend naar mijn zin bij de club”, vertelt hij. In zijn eerste seizoen presteerde Wels het om tot en met de één na laatste dag mee te doen voor de play-offs, dat niveau zou hij graag weer willen nastreven. De hoofdtrainer is zich er als geen ander van bewust dat afgelopen jaar niet het niveau is wat bij TOP Oss past: “We willen en moeten het op alle niveaus beter doen dan wat we het afgelopen jaar gepresteerd hebben. Als ik dat in gedachten neem en kijk naar het trainingsniveau van nu, geeft dat zoals ik eerder al zei een goed gevoel. We hebben een prima intensiteit, prima niveau, onderlinge acceptatie. We zitten gewoon naar prima voetbal te kijken en dat is heel prettig.” Of dit ergens door te verklaren is, blijft een lastige conclusie om te trekken, maar één ding is zeker: “Ik zie dat niet alleen de spelers die zich zogezegd nog moeten ‘bewijzen’ meteen een goed niveau halen, maar ook de jongens die hier al langer zitten. Ik denk dat er een stukje gretigheid zit om weer te kunnen beginnen na een hele lange periode. Maar ook denk ik dat er sportieve revanchegevoelens heersen bij de spelers. Bij hen is het precies hetzelfde als bij mij. We rekenen het ons zwaar aan dat we het afgelopen jaar onder de maat gepresteerd hebben. De drive en de ambitie om het dit jaar zoveel malen beter te doen, is zo gigantisch groot. En dat gaat gebeuren.” Het afgelopen seizoen wil Wels met deze woorden het liefst afsluiten. “Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat is waar we mee bezig zijn.

“De drive en de ambitie om het dit jaar zoveel malen beter te doen, is zo gigantisch groot”

Nieuwe krachten
Matthijs van Nispen en Jordy Rondeel zijn de twee namen die nieuw en vast bij de selectie zijn aangesloten. De eerste van deze twee spelers komt af van Jong de Graafschap en werd door Peter Bijvelds ingeschat als misschien wel de revelatie van de competitie. Wels: “Matthijs is een jonge middenvelder die de slag moet gaan maken tussen Jong De Graafschap en het echte senioren spel. Hij moet zijn kwaliteiten zien te behouden en rendement en effectiviteit laten zien op het veld. Die kans gaat hij hier krijgen.” Met Jordy Rondeel heeft Ronald Koeman er serieuze concurrentie bijgekregen. Hij wordt door Klaas Wels omschreven als een zeer gedreven doelman. TOP Oss wil hem graag de kans bieden om zichzelf te laten zien.

Voorbereidingsschema
Eigenlijk zou de spelersgroep pas afgelopen maandag starten met de voorbereiding. Maar door een vervroeging van de competitie werd er besloten al eerder te beginnen. Mede door deze vervroegde competitiestart, heeft er een aantal veranderingen moeten plaatsvinden in het oefenschema van TOP Oss. Maar inmiddels is het schema bekend! Het programma voor de oefenwedstrijden is hier terug te vinden. We hopen ook komend seizoen op jullie te kunnen rekenen! Klaas Wels zet zijn schouders eronder, samen met de selectie: “We gaan presteren, op alle vlakken.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?