Home > Klaas Wels keert tijdelijk terug als hoofdtrainer van TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Klaas Wels keert tijdelijk terug als hoofdtrainer van TOP Oss
8 februari 2023
De toegestane periode voor TOP Oss om Marcel van der Sloot als interim-hoofdtrainer aan te stellen, is na de overwinning in de derby van afgelopen vrijdag afgelopen. Technisch directeur Klaas Wels neemt voorlopig de honneurs waar als hoofdtrainer, in nauwe samenwerking met Van der Sloot als assistent.

Assistent-trainer Marcel van der Sloot kijkt gloedvol terug op de periode dat hij als interim-hoofdtrainer acteerde. Dat deze afgesloten kon worden met een overtuigende winst in de derby geeft het extra glans, maar vooral de veranderingen die in de ploeg teweeg gebracht zijn stemmen hoopvol. “We hebben de lat hoger gelegd, en echt gespeeld om te winnen. We proberen ons in wedstrijden te knokken, het probleem op de helft van de tegenstander te leggen, en vanuit daar kansen en goals te maken”, aldus Van der Sloot. “Als we dat door weten te trekken, hoeven wij voor weinig ploegen bang te zijn.”

Van der Sloot ving de taken van hoofdtrainer sinds de winterstop tijdelijk op. Zijn optreden heeft de stemming bij mensen binnen de club en haar achterban goed gedaan. Van der Sloot mist echter nog het hoogste trainersdiploma, en de dispensatiecriteria van de KNVB maken langer aanblijven van hem als hoofdcoach niet mogelijk.

Technisch directeur Klaas Wels heeft die papieren wel. Hij was eerder al vier-en-een-half jaar hoofdtrainer van de club. Tijdens de interim-periode van Van der Sloot trad hij bovendien op als diens assistent. Die rollen worden nu omgedraaid. Wels keert voorlopig terug als hoofdtrainer, in nauwe samenwerking met Van der Sloot. “We hebben in onze gezamenlijke jaren bij de club al veel intensief samengewerkt”, laat Wels weten. “Tot er een passende vervanger gevonden is, kunnen we op deze manier de ingezette koers het best behouden.”

Algemeen directeur Jack van Lieshout beklemtoont dat het prettig is de oplossing binnenshuis te hebben kunnen vinden. “Daardoor hebben we de tijd voor een brede en zorgvuldige oriëntatie. En we zijn natuurlijk blij dat Klaas deze rol op zich wil nemen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...