Home > Klaas Wels: “Blik op vooruit”
NIEUWS

Klaas Wels: “Blik op vooruit”

5 september 2020

Afgelopen zaterdag werd er in eigen huis verloren van Helmond Sport. Klaas Wels spreekt van een tik op de neus. Echter als er wordt gekeken naar de wedstrijdstatistieken, zijn die in evenwicht. Uiteindelijk gingen toch de bezoekers er met de punten vandoor en dat moet natuurlijk anders, daar is een ieder zich van bewust. Dat dit gaat lukken, is voor de trainer van TOP Oss geen vraag, maar een weet.

“Als je de eerste competitiewedstrijd verliest, geeft dat iedereen een teleurstellend gevoel. Echter zie ik hoe we hier vanaf maandag mee om zijn gegaan. We zijn er meteen volle bak voor gegaan en vanaf maandag zag ik op de training echt een heel hoog niveau. Het was een genot om naar te kijken”, vertelt Wels. Hij heeft zijn spelers de afgelopen week het uiterste van zichzelf zien vragen en dat stemt hem tevreden.

Foto’s: Bert van Berkum

Leerzame nederlaag

Een vroege tegengoal zorgde ervoor dat de mannen van Wels min of meer achter de feiten aanliepen. Wels: “Of het een stukje scherpte was wat ontbrak, spanning voor de eerste wedstrijd, onduidelijkheid, ik heb geen idee. Niks menselijks is spelersvreemd, en mij ook niet.” . Na het eerste kwartier veranderde het spelbeeld weliswaar, maar dat bleek niet genoeg om een nederlaag te voorkomen. De oefenmeester vervolgt zijn verhaal: “Het begin was matig en tegen die achterstand hebben we heel de wedstrijd op lopen boksen. Daarin hebben we goede fases gehad, maar daarin hebben we ook mindere fases gekend. Ik vind wel dat we na de eerste 15 minuten met meer druk vooruit hebben gespeeld en veel kansen hebben gecreëerd. Dat biedt perspectief, maar ook de eerste 15 minuten waren leerzaam. Dat moest beter en dat gaan we ook doen, namelijk morgen.”
Dat het elftal van TOP Oss nog in ontwikkeling is, valt niet te betwisten. Het team wordt nog steeds gevormd met nieuwe aanwinsten, waarbij bijvoorbeeld Matteo Aramburu vanaf morgen speelgerechtigd is. De trainer van TOP is er duidelijk in dat dit geen excuus mag zijn: “Dat ons team nog in ontwikkeling is, staat los van het feit dat je gewoon scherper en alerter moet zijn op het moment dat het fluitsignaal klinkt.”

Op naar Kerkrade met goede moed

Zoals altijd doet Wels zijn huiswerk en weet hij wat hij zaterdag in Kerkrade kan verwachten. “Ik heb Roda JC nu twee keer zien spelen. Zij zijn ondanks de nodige transfers al redelijk snel naar een vaste basis toegegaan. Je weet natuurlijk nooit zeker wie er allemaal gaat spelen, maar er zijn wel bepaalde dingen die je in je hoofd meeneemt.” Waarbij TOP Oss graag met druk vooruit speelt, doen de Limburgers dit ook. Wels: “Er zit een aantal spelers die altijd een goed vast niveau halen. Ik denk dat ze zeker in eigen huis gaan proberen de toon te zetten en ons onder druk proberen te zetten. We nodigen ze daar graag voor uit.”

Klaas Wels kondigt al aan dat we iets nieuws kunnen verwachten voor morgen: “In formatie, in speelwijze, in intenties en in de namen valt allemaal wat nieuws te verwachten. Waarom? Heel simpel. We hebben de vorige wedstrijd verloren en we willen beter voor de dag komen dan die wedstrijd. Dat gaan we doen, ik ben er heilig van overtuigd.” Dat Wels vol vertrouwen zit, is aan alles te zien en te horen. “Ik denk dat het een kwestie van tijd is dat het gaat draaien. We behalen doordeweeks een dusdanig niveau dat het niet kan uitblijven. Uiteindelijk gaat het om de gebieden van de waarheid. We moeten beter zijn in beide zestien meters. Doen we dat, dan denk ik dat we in staat zijn om tegen elk ploeg resultaat te halen.” Afgelopen zaterdag werden de mouwen al opgestroopt en is er tot de laatste minuut geknokt voor de overwinning. Dat hetzelfde tegen Roda JC gaat gebeuren hoeft niet over gediscussieerd te worden. De trainer sluit zijn verhaal af met de mooie woorden: “Het vertrouwen is afgelopen week, hoe gek dat ook klinkt, alleen maar toegenomen.”

 

Op naar de drie punten!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de...