Home > Klaas Wels: “Blij om weer te beginnen en klaar om resultaat te halen”
NIEUWS

Klaas Wels: “Blij om weer te beginnen en klaar om resultaat te halen”

29 augustus 2020

De competitie gaat van start! Klaas Wels is uiteraard blij om weer te beginnen en heeft alle vertrouwen in zijn selectie. Er is veel geschoven met spelers die gekomen zijn, maar uiteraard ook spelers die komend seizoen niet meer voor TOP Oss zullen spelen. Hoe staat het ervoor, hoe gaat Wels de eerste wedstrijd in en hoe kijkt hij terug op de voorbereiding met zijn selectie.

“We zijn uiteraard heel blij dat we weer een gewone wedstrijd mogen gaan spelen. Uiteindelijk is de voorbereiding leuk en mooi om weer tot elkaar te komen. Maar echte wedstrijden is waar het om draait”, aldus Klaas Wels. Aan het begin van de voorbereiding spraken we een trainer die ontzettend positief gestemd was. Inmiddels hebben de nodige ontwikkelingen binnen de selectie zich voorgedaan en wordt er toegewerkt naar een vaste kern. Nog steeds is er vanuit de trainer alle vertrouwen in zijn selectie.

“De uitslag zegt me niet zoveel, het gaat me vooral om de uitvoering.”

Foto’s: Bert van Berkum

Voorbereiding

In de FOX Sports Comeback campagne speelde TOP Oss uit tegen NEC. Deze wedstrijd werd geflatteerd verloren met 4-0. Echter zijn oefenwedstrijden er om van te leren en ook om nieuwe spelers een kans te geven. “Er waren veel nieuwe jongens bij, waarvan ook een aantal buitenlandse spelers. Je zit dan naast het onbekende spel van je medespelers ook nog met een taalbarrière. Het is dus niet vreemd dat we die wedstrijd niet op elkaar ingespeeld waren.” De oefenmeester heeft punten gezien waar nog aan gewerkt moet worden, maar ook waren er momenten die hem perspectief boden. Wels: “Ik heb gezien dat we op bepaalde momenten druk vooruit hebben gezet. Je ziet dan dat de tegenstander de bal dan ook zomaar inlevert. Dat heeft me positief gestemd. De uitslag zegt me verder niet zoveel. Het gaat me vooral om de uitvoering. We willen altijd resultaat halen en kwaliteiten leveren.”

 Vernieuwd collectief

Als Klaas Wels terugkijkt op de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden binnen de selectie is hij daar tevreden over. Echter geeft hij aan ook te weten dat er nog wat meer moet gebeuren om een goede ronde in de competitie te kunnen spelen. “Het vreemde van zo’n voorbereiding is dat in de slotfase de knikkers pas de goede kant op gaan rollen. Het is heel apart dat je dan een lange periode bezig bent en het eigenlijk in de laatste 10 dagen spitsuur is met jongens die komen en gaan.” Met de mannen die nu aan boord zijn bij TOP Oss geeft Wels aan een prima niveau te hebben. Maar versterking is altijd welkom: “De versterkingen die eventueel nog binnen gaan komen kunnen ons alleen maar naar een hoger niveau tillen. Dat gaan we doen door samen vooruit te kijken en te presteren.” Over de laatst binnen gekomen spelers is de oefenmeester positief gestemd: “Het zijn allemaal jonge, enthousiaste, leergierige spelers, die vooruit willen en staan te popelen om elke dag te trainen en stappen te maken. Hoe alles zich in de loop van het seizoen gaat ontwikkelen moet altijd blijken, maar de insteek is heel erg positief. Daar zijn we blij mee.”

Aftrappen tegen Helmond Sport

Met zo goed mogelijk voetbal hoopt Klaas Wels met zijn selectie zaterdag meteen drie punten binnen te halen. Helmond Sport kunnen we beschouwen als een ploeg die ook nog ontwikkeling en opbouw is, maar hebben in de voorbereiding een mooie wedstrijd op de mat gelegd tegen Excelsior. Wels heeft duidelijk in beeld waar hun sterke punten liggen. “Ze hebben een prima as en voorin snelheid en behendigheid. Ze zien er fris en goed uit en hebben een goede omschakeling van balverlies naar balbezit. Genoeg kwaliteiten dus.”

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...