Home > Ook in Kerkrade wil TOP vooral vooruit voetballen
NIEUWSTOP Oss TV
Ook in Kerkrade wil TOP vooral vooruit voetballen
12 januari 2023
Na de overwinning op Telstar leeft de gedachte dat er ook in Kerkrade punten te halen zijn volop in het ‘Osse Kuipje’. “Als trainer stemt het mij heel tevreden dat we in ons eigen team de oplossingen steeds meer vooruit zoeken, op de helft van de tegenstander”, zegt interim hoofdtrainer Marcel van der Sloot. “Dat is een speelwijze die niet alleen door mij met veel enthousiasme gestuurd wordt, maar er ook in resulteert dat we beter in wedstrijden zitten.”

Terugblikkend op het afgelopen thuisduel was dat allereerst zichtbaar in de openingsfase. Na een wat wankelend half uur, nam na het zelfvertrouwen na rust vervolgens zienderogen toe. “In de rust en gedurende de tweede helft hebben we aangegeven dat we niet tevreden mogen zijn met 1-1. We willen spelen om te winnen”, aldus Van der Sloot. “Dat hebben de jongens op het veld geweldig beantwoord.”

Geen gelopen race
De thuiswedstrijd tegen Roda JC eerder dit seizoen was een in die fase van het seizoen relatief zeldzame traktatie. TOP won ook daar in een overtuigende tweede helft met 3-0. Ondanks dat is het uitduel bij de ‘koempelclub’ verre van een gelopen race. “Ze hebben veel individuele kwaliteiten, en hebben vooral voorin veel posities dubbel bezet. Wat dat betreft is het een prima team”, weet ‘Sloet’.

De baas worden
De trainer is zich er echter van bewust dat Roda ook recentelijk een trainer is kwijtgeraakt, niet de resultaten boekt waarop gehoopt werd, en nog altijd zoekende naar een vaste vorm is. “Waar we voor moeten waken is dat zij thuis spelen en ons waarschijnlijk vroegtijdig onder druk proberen te zetten. Maar daar ligt ook de valkuil voor hen; als wij daar op een goede manier onderuit kunnen voetballen, dan liggen er veel opties op het middenveld om tot aanvallend spel te komen. Daar moeten wij zorgen dat we de baas worden.”

Bradly van Hoeven
De wedstrijd tegen Roda is ook meteen het eerste duel van TOP met Bradly van Hoeven in de selectie. Op donderdagochtend sloot de linksbuiten bij de training aan, nadat de Ossenaren een huurovereenkomst met Almere City sloten. Van der Sloot noemt hem “een technisch vaardige speler met een goed linkerbeen” die de club al langer op het oog had. De aanvaller hoopt zelf veel creativiteit aan de Osse equipe toe te voegen, na bij Almere op een zijspoor te zijn geraakt. “Voor mijn gevoel was het vooral goed veel te gaan spelen, en die mogelijkheid is er hier”, licht Van Hoeven zijn keuze toe. “Ik hoop mezelf en Oss daarin een dienst te bewijzen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...