Home > Keeperswissel bij TOP Oss: Van Gerwen komt, Waterberg gaat
NIEUWS

Keeperswissel bij TOP Oss: Van Gerwen komt, Waterberg gaat

20 juli 2019

TOP Oss heeft de selectie versterkt met Joris van Gerwen. De 26-jarige goalie uit De Mortel is de opvolger van Jonathan Waterberg. Die is deze week uit Oss vertrokken.

Van Gerwen is met zijn 1.96 meter een boomlange sluitpost. Hij maakte als jongeling al indruk bij JVC Cuijk, waarna hij in 2015 bij FC Eindhoven aan de slag kon. Vervolgens stond hij onder contract bij Helmond Sport en het Belgische Sporting Hasselt. Van Gerwen omschrijft zichzelf als een Engelse keeper die op z’n Hollands goed kan meevoetballen. “Ik ben vooral sterk in hoge ballen, kan snel reageren en win veel één op één duels.”

Van Gerwin zit vanmiddag in Herpen al bij de selectie. Hij gaat keepen met nummer 12.

Rap tempo
De keeperswissel is in rap tempo doorgevoerd. Nadat Van Gerwen eerst voor de oefenwedstrijd tegen Willem II werd gevraagd – toen kon hij niet –, is hij snel aangesloten. “TOP heeft een leuke en goede groep”, verwoordt de doelman zijn eerste indruk. “Daarnaast heeft de club een stijgende lijn te pakken. Dan heb ik het niet alleen over de accommodatie, maar ook over de resultaten. Hopelijk kunnen we dat doortrekken.”

Combinatie met eigen bedrijf
Van Gerwen gaat de sport combineren met zijn onderneming in licht en geluid. In Hasselt trainde hij alleen ’s avonds, waardoor hij zijn kans schoon zag om door te pakken in hetgeen hij leuk vindt. “Ik kan met mijn bedrijf alles regelen voor bedrijfsfeesten, evenementen en festivals. Ook bij TOP kan ik het mooi combineren, want we trainen doordeweeks tot vroeg in de middag.”

Vertrekkende proefspelers
Een andere keeper, proefspeler Miha Tetickovic, is vertrokken uit Oss. Hij komt niet in aanmerking voor een contract. Ook voor verdediger Alexandru Dinu zit de proefperiode erop.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?