Home > Keeper Mike Havekotte volgt zijn gevoel naar TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Keeper Mike Havekotte volgt zijn gevoel naar TOP Oss
3 juli 2023
Mike Havekotte is de nieuwe doelman van TOP Oss. De 27-jarige keeper stond de afgelopen twee seizoenen onder de lat bij Helmond Sport, waar hij ook de aanvoerdersband droeg. Hij heeft een overeenkomst gesloten met de Ossenaren voor de komende twee seizoenen.

Havekotte is een bekend gezicht in de eerste divisie. Hij stond er al 115 keer eerder onder de lat bij achtereenvolgens FC Dordrecht, MVV en Helmond Sport, na eerder bij ADO Den Haag ervaring in de eredivisie op te hebben gedaan. Daarnaast is hij coach van waterpoloteam BZC Brandenburg, dezelfde club waarvoor hij als jeugdspeler naast zijn activiteiten als voetballer al actief was.

De voormalig jeugdinternational miste als keeper van Helmond Sport geen enkele wedstrijd en hield het afgelopen seizoen maar liefst tien keer de nul. Technisch directeur van TOP Oss Linton Posthumus is dan ook verheugd over zijn komst naar Oss. “Mike is niet alleen één van de betere keepers in deze competitie, hij beschikt ook over leidinggevende capaciteiten die hem zowel binnen als buiten de lijnen van waarde maken”, aldus de voetbalbestuurder. “Uit onze overeenkomst voor twee seizoenen spreekt een wederzijds niveau van ambitie en vertrouwen.”

Havekotte gaat in de keuze voor TOP Oss op zijn gevoel af. In het verleden acteerde hij bij Excelsior als tweede doelman in de eredivisie, maar een soortgelijke rol zag hij op dit punt in zijn carrière niet zitten. “Ik heb nog te veel goede wedstrijden in me om op de bank te gaan zitten”, zo laat hij zelfverzekerd weten. “Het plaatje zoals dat bij TOP Oss geschetst wordt, sluit aan op wat ik nog bereiken wil. Ik kijk er erg naar uit me de komende tijd hier te gaan bewijzen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...