Home > Kansloze nederlaag TOP tegen GAE: 0-4
NIEUWS
Kansloze nederlaag TOP tegen GAE: 0-4
6 maart 2021

TOP Oss wilde tegen de nummer vijf van de competitie Go Ahead Eagles een reeks van nederlagen met behoorlijk goed spel omzetten in een resultaat. Dat pakte zeer slecht uit. TOP leverde een matige prestatie en verloor gedecideerd en niet geflatteerd met 0-4.

Trevor David in actie.

Foto’s: Bert van Berkum

Ongewenst spelbeeld
Welgeteld was TOP Oss in de gehele wedstrijd 5 minuten de betere partij. Dat waren de eerste 5 minuten van de wedstrijd. Het vertrouwde spelbeeld was alleen toen terug te zien. TOP Oss drong ook deze hooggeklasseerde tegenstander terug en wist al snel enkele malen tot bij doelman Gorter te komen. Daar bleef het helaas bij. Verder was het Go Ahead Eagles dat in de eerste helft op alle fronten beter acteerde. Leidde dat tot heel veel grote kansen? Nee, maar er was wel continu dreiging waar TOP geen enkele dreiging meer had en ook geen aanvallende ideeën. De uiteindelijke 0 – 1 ruststand was dan ook zeker een terechte afspiegeling van wat we gezien hadden.

Kansloos
Soms voel je helaas al snel aan dat een wedstrijd kansloos is. Direct na rust betekende uiteindelijk een veelbelovende aanval van TOP een doelpunt uit de tegenstoot aan de andere zijde. Knullig mistasten in de verdediging en dat niet fanatiek trachten te herstellen waren daar debet aan 0-2. Hierna ontspon zich een wat ander spelbeeld waarbij TOP ook door een andere houding van de tegenstander meer initiatief kon tonen. Dat leverde nog wel wat mogelijkheden op. GAE profiteerde echter prima van de voorsprong die zij had opgebouwd. TOP vocht tegen de bekende bierkaai. De 0-4 eindstand (inmiddels door counters bereikt) was een logische en terechte.

Volgende week vrijdag uit naar Dordrecht.
Het aanvangstijdstip is verplaatst naar 18.45 uur!