Home > Justin Mathieu gaat avontuur aan in Armenië
NIEUWSTOPIC
Justin Mathieu gaat avontuur aan in Armenië
22 juli 2023
Justin Mathieu gaat een nieuw buitenlands avontuur aan. De 27-jarige aanvallende middenvelder laat TOP Oss achter zich om te vertrekken naar Armenië, waar hij komend seizoen op het hoogste nationale niveau speelt voor FC Noah.

Met het vertrek van Justin Mathieu uit Oss komt een einde aan zijn derde verbintenis met de club, nadat hij er eerder al in de seizoenen 14/15 en 16/17 actief was. In 2021 voegde hij zich opnieuw bij TOP, na een avontuur in de Kroatische eredivisie. De verbintenis die hij toen aanging, liep nog tot de zomer van volgend jaar. Het afgelopen seizoen begon Mathieu bijzonder voortvarend aan de competitie en was hij na acht wedstrijden al goed voor vijf doelpunten. Helaas gooide een serieuze blessure daarna roet in het eten, en keerde hij in de lente van het volgende jaar pas terug van een langdurige revalidatie. In de laatste twee maanden van het seizoen was hij daarop goed voor nog eens drie doelpunten.

“We hadden Justin graag in Oss gehouden, maar het is geen geheim dat hij de ambitie had nog eens in het buitenland te spelen”, aldus technisch directeur Linton Posthumus. “Die kans wilden wij hem niet ontnemen, en gelukkig hebben we met FC Noah een akkoord kunnen bereiken over zijn transfer dat alle betrokkenen tevreden stemt.”

De nieuwe club van Mathieu werd in 2017 opgericht als FC Artsakh en promoveerde na hun eerste seizoen al naar de Armeense eredivisie. In 2019 werd de naam veranderd naar FC Noah en in het daaropvolgende seizoen wonnen zij het nationale bekertoernooi. Met Mathieu in de gelederen hopen zij opnieuw een gloriejaar te gaan beleven. “TOP Oss wenst Justin Mathieu alle succes in Armenië”, laat Posthumus weten. “We willen hem bedanken voor alles wat hij voor ons betekend heeft, en hopen hem ooit weer in het Frans Heesen Stadion terug te zien.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...