Home > “De juiste keuzes en het harde werken moet zich gaan vertalen in punten”
NIEUWS
“De juiste keuzes en het harde werken moet zich gaan vertalen in punten”
22 oktober 2021

TOP Oss kreeg vorige week weer een harde klap te verwerken. Het verloor thuis in de laatste minuten met 1-2 van FC Emmen. Het was voor de mannen van Bob Peeters niet de eerste keer dat het dit seizoen gebeurden. Vanavond neemt TOP Oss het op tegen Jong FC Utrecht. Tijd om onszelf een keer te belonen en de drie punten mee terug naar Oss te nemen.

“De jongens hebben goed getraind deze week, dus laten we hopen dat ze morgen eindelijk loon na werken krijgen.”

Foto’s: Bert van Berkum

Pijnlijke nederlaag tegen FC Emmen

TOP Oss kreeg vorige week weer een klap te verwerken, dit keer was het FC Emmen die hem uitdeelde. De ploeg van Bob Peeters kreeg het weer niet voor elkaar om het negentig minuten vol te houden. “We hadden het de eerste helft moeilijk, FC Emmen was toen gewoon de betere. De tweede helft pakken we het goed op en komen we vroeg op voorsprong. Na die goal kreeg Emmen niet veel kansen en hadden we redelijk de controle. Dan valt die goal eigenlijk ineens uit het niets en als je dan ook nog een goal tegen krijgt in de blessuretijd dan is dat pijnlijk. Langs de andere kant moet je van die momenten ook leren, alleen we vergeten telkens onszelf te belonen met een punt of punten. Ik kan het de jongens niets verwijten, want ze werken hard op de trainingen en in de wedstrijden. Het is dan gewoon zonde dat ze zichzelf daarvoor niet belonen de laatste weken. We zijn er van de week weer mee aan de slag gegaan. Er is scherp en hard getraind, zodat we ervoor zorgen dat er op de momenten waar er brandjes geblust moeten worden, we op die momenten nog scherper zijn.”

Mindset

Het is voor de ploeg van Bob Peeters niet de eerste keer dit seizoen dat ze punten laten liggen in de laatste minuten. Dit is natuurlijk ook iets wat hard bij zijn spelers aankomt. “We betalen nu elke keer de prijs, maar dat moeten we omzetten en het afdwingen om daar nog scherper te zijn. Om een resultaat te boeken mag je ook af en toe die bal het stadion uitschieten bij wijze van spreken. Dat is een mindset waarmee we aan de slag moeten. We proberen het hoofd fris te maken bij de jongens en dat doen we doormiddel van scherpere trainingen. Ze moeten niet te veel terugdenken maar vooruitkijken. De jongens hebben goed getraind deze week, dus laten we hopen dat ze morgen eindelijk loon na werken krijgen.”

Juiste keuzes

De tegenstander van vanavond is Jong FC Utrecht. De ploeg laat dit seizoen zien dat zij een stuk stabieler zijn dan vorig seizoen. “Er zijn een aantal jongens bij die tegen het eerste elftal aanzitten. Het is altijd lastig om tegen jong teams te spelen. We hebben ze geanalyseerd en het is een goed georganiseerd team, maar nogmaals het gaat erom wat wij daartegenover zetten. Als wij aan de bak gaan en de juiste/goede dingen doen, dan zij wij ook een goed team. Alleen dat moet zich gaan vertalen in punten.”

Trevor David stopt met voetballen

Afgelopen woensdag kwam naar buiten dat Trevor David per direct stopt met voetballen. Een aderlating voor de trainer die zijn basiskracht kwijtraakt. “Blijkbaar zat hij er al langer mee. Ik heb er zelf eigenlijk weinig van gemerkt, totdat we maandag het nieuws kregen dat hij zijn wereld niet meer in het voetbal zag. Ik heb met hem altijd wel gesprekken gehad, waarin we altijd zeiden dat gezondheid het belangrijkste is en dat is natuurlijk ook zo. Voor ons is het natuurlijk heel jammer, want het was een goede basisspeler waar je altijd op kon rekenen. Uiteraard heb ik ook veel respect voor zijn keuze, want het is een moeilijke keuze die hij heeft gemaakt. Niet iedereen die er zo over denkt durft die keuze ook te maken en daarom is het ook een moedige keuze van hem. Wij respecteren zijn keuze, hoe moeilijk het ook is voor TOP Oss. Ik wens hem in ieder geval heel veel succes met wat hij gaat doen.”

Blessures

Bob kan tegen Jong FC Utrecht geen beroep doen op Stephen Buyl en Niels Fleuren. Beide spelers moeten het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

“Het is altijd lastig om tegen jong teams te spelen. We hebben ze geanalyseerd en het is een goed georganiseerd team, maar nogmaals het gaat erom wat wij daartegenover zetten”, aldus Bob Peeters

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...