Home > Joshua Sanches voelt zich goed in Oss
NIEUWS
Joshua Sanches voelt zich goed in Oss
26 november 2020

Amsterdammer Joshua Sanches speelt sinds dit seizoen is het rood-wit, althans; het rood-wit van TOP Oss! Hij verruilde Sparta Rotterdam voor onze mooie Brabantse club en kwam naar eigen zeggen terecht in een warm bad. Tijd om deze gedreven voetballer beter te leren kennen!

Op 5 september speelde TOP Oss in Kerkrade tegen Rodja JC. Sanches maakte zijn debuut voor de Ossenaren. Een extra speciaal moment voor de middenvelder, die in hetzelfde stadion zijn debuut voor Sparta mocht maken. “Ik had al een beetje een vermoeden dat ik mocht gaan spelen, de trainer had aangegeven mij er graag bij te willen hebben. Toch gaf het veel vertrouwen dat ik al zo snel na mijn komst minuten mocht maken.”

Sanches mocht in de beker aantreden tegen zijn oude werkgeven SC Heerenveen, hij bekroonde zijn optreden met een doelpunt!

Foto’s: Bert van Berkum

Straatvoetbal
Joshua Sanches is geboren en getogen in de hoofdstad. Hier groeide hij op met voetbal. “Ik heb denk ik alle pleintjes in Amsterdam Nieuw-West wel gezien. Dat ik veel op straat aan het voetballen was is denk ik nog steeds wel te zien in mijn manier van spelen.” Sanches omschrijft zichzelf als een speler die graag de bal wil hebben. “Soms wil ik dat misschien zelfs wel iets té graag, dan wil ik graag voetballen terwijl ik misschien beter de bal weg kan rossen”, vertelt hij met een lach, “Aan de andere kant krijg ik bij TOP Oss ook de mogelijkheid om ook mijn verdedigende skills te laten zien. Ballen veroveren.”

Initiatief nemend
“Van kleins af aan wist ik al zeker dat ik profvoetballer wilde worden. Toen ik begon bij de F-jes werd ook al snel duidelijk dat ik beter was dan andere spelertjes”, vertelt hij. Dat werd bevestigd toen hij op zijn zevende werd gescout door Ajax. “Ik heb twee jaar gespeeld bij Ajax en daarna kwam ik terecht bij AFC. Zij speelde ook op hoog niveau.” Sanches speelde bij AFC in een team hoger dan waar hij eigenlijk hoorde, toch bleef een aanbod van een profclub uit. Daar liet hij het niet bij zitten: “Ik dacht: ‘als zij niet naar mij komen, dan neem ik het initiatief wel’.” Door deze actie kwam Sanches binnen bij Heerenveen, waar hij vier jaar gespeeld heeft en jaren later mocht scoren namens TOP Oss! “Op diezelfde manier ben ik ook bij TOP Oss terecht gekomen. Ik heb zelf contact gezocht met Peter Bijvelds. Dat contact is uiteindelijk met succes verlopen via mijn zaakwaarnemer Stefano van Delden.”, vertelt Sanches.

Warm gevoel
Bij TOP Oss kwam Joshua Sanches een bekende tegen. Met Kyvon Leidsman gaat hij een tijd terug, samen gevoetbald bij AFC en natuurlijk ook bij SC Heerenveen! Buiten dit bekende gezicht, geeft Sanches aan zich snel thuis te hebben gevoeld in het team. “Ik zei het al na twee dagen. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik me zo snel kon aanpassen binnen een team. Iedereen is gezellig en leuk met elkaar, geen afgunst of narigheid.” Dat warme gevoel vindt Sanches typerend voor de club en daar voelt hij zich fijn bij. “Het voelt als de meest ideale stap voor mij op dit moment.” Voor de toekomst heeft hij nog geen concrete plannen of wensen. Waar de middenvelder in het verleden het heft af en toe in eigen handen nam, laat hij het nu wat meer op zich afkomen. “Ik heb gemerkt dat alles in het voetbal moeilijk te plannen is. Je weet nooit wat morgen brengt. Blessures kunnen bijvoorbeeld voor teleurstelling zorgen. Ik laat het lekker over me heen komen, maar als ik eenmaal een doel voor ogen heb ben ik enorm toegewijd!”

Voorspelling
Vrijdag komt NAC Breda op bezoek in Oss. Als het aan Joshua ligt, wordt de pot door TOP Oss gewonnen. “Ik denk dat er zeker resultaat in zit, je ziet dat we tegen goede ploegen gewoon prima voetbal op de mat leggen. Ik zeg 2-1!”

 

Op naar meer mooie momenten van Sanches!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...