Home > TOP Oss is Jong PSV de baas in spannend oefenduel
NIEUWS
TOP Oss is Jong PSV de baas in spannend oefenduel
8 november 2022
TOP Oss was dinsdagmiddag te vinden op De Herdgang, waar het een besloten oefenwedstrijd tegen Jong PSV speelde. Een grotendeels uit wisselspelers bestaande Osse selectie was hen na 90 minuten met 1-2 de baas.

De wedstrijd swingt al een half uur heen en weer, als Isaac Babadi alert reageert op een Osse mispeer achterop het middenveld. Het Belgische talent versnelt richting doel, maar stuit onderweg op centrale verdediger Milan Hilderink, die de bal tijdig van zijn voeten tikt. Snelle uitbraken blijven zich aan beide zijdes voordoen. Het levert een aangenaam spelbeeld op, al leidt het slechts zelden tot uitgespeelde kansen. TOP komt nog dichtbij als Thomas Beekman vanaf rechts voorgeeft op Arthur Allermeersch. De Belg in Osse dienst trapt het leer echter in de handen van de prima keepende Tyrick Bodak.

In de tweede helft gaat de aanvoerdersband naar Hilderink, als Joshua Sanches het veld in komt ter vervanging van Rick Dekker. Kyvon Leidsman maakt in de spits plaats voor Toshio Lake. Die heeft slechts een ogenblik nodig om te scoren en zet de Ossenaren kort na rust van dichtbij het doel op voorsprong. Wie met de ogen knippert mist vervolgens bijna de verdubbeling daarvan. Een voorzet over de rechterflank van Joep van der Sluijs wordt koeltjes binnen getikt door de Rotterdammer: 0-2.

Brend Leeflang laat zich niet zomaar van de bal zetten

Toch nog spannend
Daarmee breekt een fase aan waarin TOP grotendeels controle over de wedstrijd heeft. Toch beginnen de Eindhovense beloftes halverwege het tweede bedrijf steeds meer kansen te claimen. Een aanval over de linkerflank eindigt in een bal die hard over het doel heen wordt geschoten, en enkele momenten later rost Beekman een voorzet voor het doel weg. De thuisploeg voert de druk steeds verder op, en dat leidt in de eindfase tot een aansluitingstreffer. Na een crosspass dwars door het strafschopgebied heen, trapt de 17-jarige rechtsbuiten Iggy Houben de 1-2 vakkundig in de verre hoek.

Zo wordt het tot het allerlaatste moment nog spannend. Jong PSV speelt zelfs op een haar na gelijk, als doelman Lars van Meurs dan toch gepasseerd wordt in het allerlaatste moment van de wedstrijd. Gelukkig staat Joshua Sanches achter hem, en kan de middenvelder de bal op de doellijn keren. Met zijn laatste fluitsignaal geeft de scheidsrechter vervolgens aan wel genoeg spanning voor de dinsdagmiddag gezien te hebben, en verzekert TOP van de overwinning in het oefenduel.

Opstelling: Van Meurs; Mukeh, Leeflang, Hilderink, Pata; Musaba, Beekman, Dekker (46. Sanches), Van der Sluijs; Leidsman (46. Lake), Allemeersch (65. Ladan)