Home > Jong AZ troeft TOP Oss af in waterballet: 3-0
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
Jong AZ troeft TOP Oss af in waterballet: 3-0
20 oktober 2023

Ook vanavond heeft TOP Oss geen resultaat weten te behalen. De beloftenploeg van AZ bleek in een waar waterballet te sterk voor TOP Oss. Twee snelle doelpunten van de jonge Alkmaarders en één doelpunt vlak na rust deden TOP Oss de das om.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag, twee weken eerder, verscheen TOP Oss vanavond met drie andere namen aan de aftrap tegen Jong AZ. Giovanni Troupée, die één week eerder werd gepresenteerd als nieuwste aanwinst, mocht gelijk vanaf de aftrap beginnen. Daarnaast keerden Joshua Eijgenraam en Delano Ladan terug in het basiselftal. Ilounga Pata, Thijs van Leeuwen en Arthur Allemeersch moesten vandaag daarom genoegen nemen met een plekje op de bank.

Ondanks de aanhoudende hevige regenbuien kon de wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex rond de klok van 20:00 uur in gang worden gefloten. Het waren de jonge talenten uit Alkmaar die sterker uit de startblokken kwamen en dan ook konden aantekenen voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Na amper zeven minuten voetballen werd Jong AZ spits Mexx Meerdink in de diepte weggestoken, dwars door de Osse defensie heen. Zo koelbloedig als de jonge spits is, wist hij de bal ook achter doelman Mike Havekotte te schuiven: 1-0. Amper bekomen van de vroege achterstand was het acht minuten later wéér raak voor de Alkmaarders. Ditmaal was het Ro-Zangelo Daal die de trekker wist over te halen. De buitenspeler mocht ongehinderd naar binnen snijden in het strafschopgebied en een hoek uitkiezen: 2-0. De ploeg van Ruud Brood kwam hierna tóch een paar keer gevaarlijk voor het doel van doelman Owusu-Oduro. Grad Damen en Giovanni Korte wisten de bal achtereenvolgens net niet tussen de palen te krijgen. Het waren echter alsnog de jonge Alkmaarders die het betere van het spel hadden op de kletsnatte kunstgrasmat. Dat bleek maar weer toen de thuisploeg twee megakansen achter elkaar kon noteren. In eerste instantie was het Mexx Meerdink die zijn poging op het aluminium zag eindigen, waarna Kees Smit doelman Mike Havekotte nog tot een uiterste redding wist te dwingen. Vlak voor rust was het de ingevallen Thijs van Leeuwen (Joshua Eigenraam viel uit met een blessure) die nog het dichtst bij een doelpunt wist te komen. Zijn volley stuitte echter op vuisten van de Jong AZ-goalie. Even later floot scheidsrechter Luuk Timmer voor de rust.

In de rust besloot trainer Ruud Brood om éénmaal te wisselen. Konstantinos Doumtsios moest het veld ruimen ten koste van Joshua Zimmerman. Veel veranderde er echter niet direct aan het spelbeeld. Het was dan ook Jong AZ dat de aanval zocht en na acht minuten gelijk mocht aantekenen voor de derde treffer van de avond. De ploeg van Jan Sierksma wist een counter vlot uit te spelen, waarna de bal voor de voeten van Jayden Addai belandde. De vlugge buitenspeler wist vervolgens zijn zevende doelpunt van dit seizoen in de touwen te schieten: 3-0. Halverwege de tweede helft wisselde TOP Oss nog tweemaal, waardoor de ploeg iets beter in de wedstrijd leek te komen. Tot ontzettend grote kansen leidde dit niet meteen, maar het veldspel leek wel iets meer in evenwicht te komen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd lukte dit echter wél. Tot tweemaal toe was het Giovanni Korte die gevaarlijk wist te worden. Zijn eerste inzet eindigde echter links naast het doel en twee minuten later wist doelman Owusu-Oduro de inzet van Korte makkelijk te klemmen. De slotfase was uiteindelijk niet meer heel opwindend, waardoor er na 92 minuten voetballen werd afgefloten met een 3-0 stand op het scorebord.

Aanstaande maandag krijgt de ploeg van Ruud Brood gelijk de kans om zich te herstellen. Dan wacht een nieuwe confrontatie met een beloftenploeg, ditmaal Jong FC Utrecht. De wedstrijd in het Frans Heesen Stadion wordt afgetrapt om 20:00 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...