Home > “Jong Ajax haalt altijd een hoog niveau”
NIEUWS

“Jong Ajax haalt altijd een hoog niveau”

7 december 2018

Na 45 minuten TOP Oss – Roda JC stond er 0-3 op het scorebord. Toch hadden de meeste Ossenaren het idee dat dit totaal onnodig was. Zeer geflatteerd op z’n minst, want de rood-witten speelden toch helemaal niet zo onaardig? “Ik heb daar een ander beeld bij”, pareert Klaas Wels die gedachte. “Onze defensieve organisatie stond slecht en ik vond ons aan de bal niet goed genoeg.”

Volgens de trainer waren de afstanden tussen de linies te groot en stonden al zijn verdedigers in de mandekking. Hierdoor had TOP achterop niemand over. “Dat heeft uiteraard ook te maken met de speelwijze van Roda. Zij hadden het prima voor elkaar.”

“De groep heeft kritisch en rustig gereageerd op de nederlaag tegen Roda JC.”

Kritisch en rustig
Wels heeft een aantal weken geleden al eens gewaarschuwd voor tegenslagen. Want – hoe goed het ook gaat – daar krijgt elk elftal mee te maken. Dat hoort bij de sport. De 0-5 tegen de Limburgers was zo’n tik, maar de mannen van Wels laten zich niet gek maken. “De groep heeft hier kritisch en rustig op gereageerd. Zij weten dat ze goed bezig zijn en dat wordt ook bevestigd door het vertoonde spel, het aantal punten en de stand op de ranglijst.”

Alles of niets
Jong Ajax staat garant voor een boel talent. Voor snelheid, beweging, techniek en fraaie combinaties. Een goed voetballende ploeg, maar dat biedt ook kansen voor de tegenstander. En daardoor kan het vriezen of dooien bij de Amsterdammers, zo blijkt ook uit de scores. Het elftal van Michael Reiziger won zeven keer, verloor acht maal en speelde slechts één keer gelijk.

De eerste helft tegen FC Twente is wat dat betreft exemplarisch. “Uiteindelijk zet Jong Ajax de Tukkers met speels gemak opzij (2-5 red.), maar het had bij rust ook zomaar 3-3 kunnen zijn”, weet Wels. “Ze hebben dus ook wat steken laten vallen.”

Namen
Jong Ajax is misschien niet het Jong Ajax van vorig seizoen, maar Wels hamert er altijd op dat er jongens staan die verrekte goed kunnen voetballen. “Kaj Sierhuis zat tegen Twente op de bank. Dat zegt genoeg. Ze heben Sergino Dest, Perr Schuurs, Mitchel Bakker, Ryan Gravenberg, Noa Lang, Danilo en ga zo maar door. Zij halen altijd een hoog niveau.”

Zelf kan Wels geen beroep doen op Jordi Briels, Dani Centen en Patrick N’Koyi. Verder is de selectie fit.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Ik heb gekkere dingen gezien”

Om met de woorden van Klaas Wels te spreken: het wordt geen sinecure vanavond, maar een hels karwei om de 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Maar ... de droom is nog...