Home > Jearl Margaritha: “We moeten drie keer scoren en de nul houden”
NIEUWS
Jearl Margaritha: “We moeten drie keer scoren en de nul houden”
16 februari 2023

Na een kater uit tegen MVV, wacht de wedstrijd tegen FC Eindhoven, die  het carnavalsweekend opent. “We zijn de trainingsweek goed begonnen en werken hard naar vrijdag toe,” aldus Jearl Margaritha. De spraakmakende linksbuiten ziet zeker potentie om de drie punten in Oss te houden.  

“Doordat we in de vorige pot tegen FC Eindhoven net verloren hadden, zijn we extra gemotiveerd,” zegt de aanvaller. TOP Oss verloor in het Jan Louwers Stadion met 2-1 van de Eindhovenaren. Door de vroege goal in de tweede helft van Toshio Lake, werd deze wedstrijd nog spannend. Maar uiteindelijk lukte het TOP Oss niet om de punten mee te nemen. 

Focus
Komende vrijdag om 20:00 staat dus de thuiswedstrijd op het programma. Om deze wedstrijd te winnen moet er in beiden helften sterk gespeeld worden. Margarita sluit zich aan bij Ömer Gündüz. Die zei in de podcast dat er vaak in één helft heel goed gevoetbald wordt en in de andere helft net iets minder scherp. Maar de Curaçaos international wil hieraan toevoegen dat zoiets in de wedstrijd tegen FC Den Bosch niet het geval was. “Toen speelden we de hele wedstrijd erg gefocust,” aldus Margarita. Als iedereen vrijdag dezelfde focus heeft, dan zit het volgens hem wel goed. 

Verwachting
In het Frans Heesen Stadion heeft TOP Oss veertien keer gewonnen, terwijl FC Eindhoven negen maal punten meenam. De mannen uit de lichtstad hebben in de laatste drie speelrondes geen punten meer gepakt en zullen dus erg gemotiveerd zijn om punten weg te nemen uit Oss. Daar maakt Jearl Margarita zich echter geen zorgen over. “We moeten drie keer scoren en de nul houden,” zegt hij lachend, refererend aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. 

Carnaval
Vrijdag begint ook carnaval. Oss wordt omgedoopt tot Ossekoppenrijk en Eindhoven heet vanaf dan Lampegat. De massale support die er de vorige thuiswedstrijd was, kunnen de jongens goed gebruiken. Het zou dus erg leuk zijn als de supporters weer net zo achter het team gaan staan zoals toen. Want hoe kun je nou beter je carnaval beginnen, dan met TOP Oss af te trappen tegen Eindhoven?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...