Home > Jearl Margaritha naar Sabah FC in Azerbeidzjaanse eredivisie
NIEUWSTOPIC
Jearl Margaritha naar Sabah FC in Azerbeidzjaanse eredivisie
29 juni 2023
Jearl Margaritha verlaat TOP Oss om aan de slag te gaan bij Sabah FC in Azerbeidzjan. De topscorer van het afgelopen seizoen had in Oss nog een jaar op zijn contract, maar beide clubs hebben vandaag een akkoord bereikt over zijn transfer.

Sabah FC club speelt op het hoogste niveau van het land tussen Oost-Europa en West-Azië. De jonge club werd in 2017 pas opgericht en promoveerde een jaar later al naar de Premyer Liqa. Na enkele jaren in de middenmoot, bereikte de club onder leiding van hun hoofdtrainer Murad Musayev vorig jaar de tweede plek in de strijd om het nationale kampioenschap. Met de clubtopscorer van TOP Oss in de gelederen, hopen zij het komende seizoen nieuwe hoogtes te bereiken.

Margaritha gold als smaakmaker in de eerste divisie. Met zijn snelheid en onnavolgbare dribbels zorgde de 23-jarige linksbuiten voor veel gevaar en opvallende acties in de voorhoede. Dat leverde in het afgelopen seizoen 12 doelpunten en 6 assists op. “Jearl is een speler die we met veel plezier hebben zien voetballen in Oss. Hij had zijn zinnen al langer op een avontuur in het buitenland gezet, en we zijn blij dat we een voor alle partijen bevredigend akkoord daarover hebben kunnen bereiken”, aldus Linton Posthumus, technisch directeur van TOP Oss. “We wensen hem uiteraard alle succes bij zijn nieuwe club. Veel geluk in Azerbeidzjan, Jearl!”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?